ΟΧΙ ΚΡΑΤΣΑ-ΣΠΥΡΟΥ-ΑΛΕΞΑΚΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Στο χθεσινό ΠΣ (23/12) γράφτηκε ένα ακόμη κεφάλαιο στην περιπετειώδη εξέλιξη του έργου του λιμανιού στον Πίσω Αετό Ιθάκης.

Καταγράφτηκε η αποφασιστική στάση της περιφερειακής αρχής ΑΝΑΣΑ απέναντι σε ένα εξαιρετικά ασυνεπή και μη συνεργάσιμο εργολάβο που ζητούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επι πλέον για να προχωρήσει τις εργασίες και τον οποίο ας σημειωθεί είχε υποστηρίξει με κάθε τρόπο η περιφερειακή αρχή Σπύρου .

Τον Οκτώβριο 2014 ένα μόλις μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ο εργολάβος κηρύσσεται έκπτωτος, τον Δεκέμβριο 2014 η οικονομική επιτροπή επικυρώνει την έκπτωση και τον Ιανουάριο του 2015 ζητείται από την ΠΙΝ η είσπραξη των εγγυητικών επιστολών του αναδόχου.

Τέσσερα χρόνια μετά η υπόθεση τελεσιδικει και η Περιφέρεια θα εισπράξει το ποσόν 1.558.354,38 ευρώ!

Όταν πριν μερικούς μήνες μας γνωστοποιήθηκε η τελεσίδικη δικαστική απόφαση δηλώσαμε ευτυχείς ως ΑΝΑΣΑ και δεσμευθήκαμε ότι ΟΛΟ το ποσόν θα διατεθεί για έργα υποδομής της Ιθάκης και μόνο, ως αναγνώριση της ζημιάς που υπέστη από τις ανακολουθίες των προηγούμενων αυτοδιοικητικών αρχών και της πολυετούς ταλαιπωρίας των κατοίκων και των επισκεπτών από την έλλειψη ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού .

Στο χθεσινό συμβούλιο επαναλάβαμε την ίδια πρόταση και ζητήσαμε την στήριξη όλων : ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.

Πλην όμως η πρόταση μας απορρίφθηκε από την περιφερειακή πλειοψηφία Κρατσα – Σπυρου- Αλεξάκη .

Μας έκανε εντύπωση:

1. Η στάση των άλλων παρατάξεων και

2. Η απουσία του Επάρχου Ιθάκης από ένα τόσο κρίσιμο για τα συμφέροντα της ΙΘΑΚΗΣ θέμα.

Θοδωρος Γαλιατσάτος

Επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.