ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ

Τους πρώτους υποψήφιους για το ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών – ΑΝ.Α.Σ.Α. για τα Ιόνια νησιά» καθώς και το συνολικό ψηφοδέλτιο για την Ιθάκη, παρουσίασε σήμερα στα ΜΜΕ, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, ο επικεφαλής της παράταξης και Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι υποψήφιοι της Κεφαλονιάς είναι (με αλφαβητική σειρά):

1. Βασιλάτος Τάκης, εκπαιδευτικός

2. Γαλιατσάτος Σπύρος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, ξενοδόχος

3. Δρακουλόγκωνας Παναγής, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, δικηγόρος

4. Παπαχρήστου Κάκια, συνταξιούχος εφοριακός

5. Πεφάνη Σουσάννα, περιφερειακή σύμβουλος, προϊσταμένη Αιμοδοσίας και Τεχνικού Τομέα Νοσοκομείου Κεφαλονιάς

Οι υποψήφιοι για την Ιθάκη είναι (με αλφαβητική σειρά):

1. Κουβαρά Ιωάννα, δικηγόρος

2. Τσιντήλας Σπύρος, έπαρχος Ιθάκης.

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εισηγητικά κατά την παρουσίαση των υποψηφίων αναφέρθηκε στα έργα και δράσεις του κατά την περίοδο 2014 – 2019 και συγκεκριμένα:

► Στην αύξηση απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με αλματώδεις ρυθμούς και αποτέλεσμα η ΠΙΝ από την τελευταία θέση που βρισκόταν το 2014 να φιγουράρει σήμερα στις πρώτες θέσεις ανάμεσα τις περιφέρειες της χώρας. Πόροι και κονδύλια που χρησιμοποιούνται για έργα και δράσεις σε όλα τα νησιά και ενδεικτικά για την Κεφαλονιά και Ιθάκη στα έργα: Γέφυρα Χάρακα Κεφαλονιάς, Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης, ενίσχυση του Φορέα Διαχείρισης Αίνου, αποκατάσταση βλαβών σε σχολεία της Κεφαλονιάς, ενεργειακή εξοικονόμηση στο Κολυμβητήριο Αργοστολίου, καινοτόμο σύστημα διαχείρισης σεισμικού κινδύνου, ειδικός εξοπλισμός για την αστυνομία και την πυροσβεστική, δομές για οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμΕΑ, οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας και έχοντες ανάγκη κ.α.

► Στον τουρισμό και στην αυξητική τάση που κατέγραψε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε όλη τη διάρκεια της 4ετίας, με ανάταση της τοπικής οικονομίας και πολλαπλά oφέλη για τα νησιά μας.

► Στη θεσμική θωράκιση της Περιφέρειας με ψήφιση Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδίου Ιονίων Νήσων, Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κλπ.

► Στη δουλειά που προσέφερε η Πολιτική Προστασία και στη δραστηριοποίησή της σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρχε ανάγκη. Ο Θ. Γαλιατσάτος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της ΠΙΝ, την πυροσβεστική και όλες τις εμπλεκόμενες δομές για τον συντονισμό και τη συνεργασία τους.

► Στην Κοινωνική Πολιτική και την ενίσχυση κονδυλίων και δράσεων επ’ ωφελεία των πολιτών στα Ιόνια νησιά. «Η πολιτική μας όλα αυτά τα χρόνια είχε στο επίκεντρο τον άνθρωπο» είπε «σε αντίθεση με τα ισχύοντα όλα τα προηγούμενα χρόνια και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον».

► Στον πολιτισμό και αθλητισμό με τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, γηπέδων και χώρων άθλησης και την παροχή έμπρακτης στήριξης στα πολιτιστικά σωματεία για εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συνεργασίες.

Τέλος ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, όλους εκείνους και εκείνες που βρέθηκαν στα ψηφοδέλτια της ΑΝ.Α.Σ.Α. το προηγούμενο διάστημα και όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν την παράταξη από τα πρώτα της βήματα και μέχρι σήμερα. «Η ΑΝ.Α.Σ.Α. προχωρά μαζί με παλιούς συνοδοιπόρους και νέους υποστηρικτές και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους δίνουν τη μάχη μαζί μας στα ψηφοδέλτια της ΑΝ.Α.Σ.Α. αλλά και σε εκείνους και εκείνες που μας στηρίζουν, μας βοηθούν και μας εμπιστεύονται για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας», δήλωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.