ΠΑΛΙΕΣ ΘΥΜΙΣΕΣ: ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Δ’ ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟ 1946

Μια ξένοιαστη εκδρομή της Δ’ τάξης του οκταταξίου Γυμνασίου Ιθάκης το Φεβρουάριο του 1946 στο Ανεμοδούρι (Μαραθιάς)με το φορτηγό του Μπάμπη του «Μαλιοζώη».
Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά προς τα δεξιά: ο αείμνηστος Στάθης Συρμής (αργότερα Συμβουλαιογράφος Ιθάκης), ο αείμνηστος Γιώργος Ν. Παξινός (Πλοίαρχος Ε.Ν), Σωτήρης Κουβαράς (με την κιθάρα, δάσκαλος), ο Αλέκος Καραγιάννης (Ιατρός), ο αείμνηστος καθηγητής μας Διονύσιος Ραφτόπουλος, ο αείμνειστος Γιώργος Ε. Παξινός (Πλοίαρχος Ε.Ν) και ο Ιωάννης Μαρούλης – Τζανέτος.
Καθιστοί από αριστερά προς τα δεξιά: Ο αείμνηστος Πάνος Μανιάς με το πάντζο (Πλοίαρχος Ε.Ν), η Λούλα Δενδρινου, η Ζαχαρένια Σταμελάτου, η Μαίρη Σφυρή, η αείμνηστη Ρήνα Γουδίνου (μάνα του πρωην Δημάρχου Τηλέμαχου Καραβία) και η Ευδοκία Μπότσα.
Η φωτογραφία είναι απο το φωτογραφικό αρχείο του Σωτήρη Κουβαρά, τραβήχτηκε με μια παμπάλαια μηχανή του ίδιου -μοντέλο του 1915- απο τον Γιάννη Μαρκούση και την εμφάνισε ο αείμνηστος Νίκος Κουβαράς – Λατινιέρης που εκτός απο λευκοσιδηρουργός ήταν και αυτοδίδακτος φωτογράφος και όχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.