ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΛΙΕΙΑ & ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Αγαπητέ Τηλέμαχε
Πέρασε ήδη ένας χρόνος και βάλε από τότε που σού έστειλα και δημοσίευσες την κραυγή της αγανάκτησής μου για αυτά που συμβαίνουν στις θάλασσές μας σχετικά με την παράνομη αλιεία, κ.λ.π, και δυστυχώς πρέπει να πω ότι κανείς δεν συγκινήθηκε ούτε έδωσε σημασία, κανένα μέτρο δεν λήφθηκε και η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τα μωρά αστακουδάκια των 200 γραμμαρίων εξακολούθησαν να ποζάρουν στα ψυγεία προθήκες των εστιατορίων οι παράνομοι ψαροτουφεκάδες οργίασαν ανενόχλητοι σκοτώνοντας ότι ζωντανό εύρισκαν μπροστά τους (χταποδάκια, σουπιές αχινιούς πίνες κ.λ.π ) και οι Αρχές που είναι επιφορτισμένες να ελέγχουν και να σταματούν αυτές τις καταστάσεις ασχολούνται με το παράνομο παρκάρισμα και άλλα τέτοια όχι πιστεύω γιατί το θέλουν αλλά γιατί έχουν τέτοιες διαταγές προφανώς γιατί τα έσοδα για το κράτος είναι περισσότερα.
Ψαρεύω σχεδόν εξήντα χρόνια και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη για το ψάρεμα. Μεγάλα ψάρια (Συναγρίδες, Ολφοί, Σφυρίδες κ.λ.π δεν υπάρχουν πια στις ακτές του νησιού μας γιατί έχουν αποδεκατιστεί . Τα νησιά Άτοκος και Αρκούδι κατακλύζονται κάθε καλοκαίρι από χιλιάδες κότερα και θαλαμηγούς και κάθε ένα από αυτά διαθέτει παράνομους εξοπλισμούς ψαρέματος με τους οποίους έχουν ρημάξει τα νησιά αυτά.
Έχει πέσει επίσης στην αντίληψή μου ότι κάποιοι τουρίστες του νησιού μας κυρίως Ιταλοί, Πολωνοί, και Ρουμάνοι ψαρεύουν παράνομα και πουλούν τα ψάρια τα βράδια στην Πλατεία και στους δρόμους της παραλίας και δεν δέχομαι αντίρρηση σε αυτό γιατί το είδα με τα μάτια μου παριστάνοντας τον αγοραστή.
Πριν τελειώσω με την θάλασσα και τα ψάρια θα ήθελα να πω σε αυτούς τους καλούς Κυρίους που πληρώνουν 300 Ευρώ το τσουβάλι με τους αχινιούς με αποτέλεσμα να έχει εξαφανιστεί το είδος αυτό από τις ακτές του νησιού μας ότι το ίδιο και μάλιστα καλλίτερο και εγγυημένο αποτέλεσμα , εξασφαλίζουν κάποια χαπάκια που λέγονται VIAGRA και είναι και πάμφθηνα όσο πλούσιοι και να είναι αμαρτία να ξοδεύονται χωρίς λόγο αφού με ελάχιστα χρήματα και την δουλειά τους θα κάνουν και θα αφήσουν και τους αχινιούς στην ησυχία τους να ανακάμψουν.

Ένα άλλο θέμα που θέλω μέσω της καλής σου εφημερίδας να φέρω σε γνώση όλων των συναδέλφων που ασχολούνται με τα τουριστικά καταλύματα είναι το εξής. Έχει παρουσιαστεί τελευταίως μια σπείρα αδίστακτων απατεώνων οι οποίοι τηλεφωνούν προσποιούμενοι ότι είναι διευθυντές Τράπεζας (Μιας από τις τρείς που υπάρχουν στο νησί μας) λέγοντας ότι η Τράπεζα έχει επιταγές στο όνομά τους με ποσά από σαράντα και μέχρι ογδόντα χιλιάδες ευρώ από το ΕΣΠΑ οι οποίες εάν δεν προσέλθει να τις πάρει ο δικαιούχος θα επιστραφούν και θα τις χάσει. Το ρεζουμέ βέβαια είναι ότι για να μην επιστραφεί η επιταγή θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος με πάσα εχεμύθεια να καταθέσει τρείς χιλιάδες Ευρώ σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου που τους δίνουν.
Θα με ρωτήσουν βέβαια οι συνάδελφοι καλά ΥΠΉΡΞΑΝ τόσο αφελείς που πίστεψαν αυτά τα πράγματα και πλήρωσαν? Η απάντησή μου είναι ΝΑΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ. Μόνο που βέβαια επιταγή δεν είδαν. Προσπάθησαν να με γραπώσουν και εμένα αλλά απέτυχαν. Λοιπόν συνάδελφοι έχετε τον νου σας

Mε φιλικούς χαιρετισμούς
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ ΦΩΛΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.