ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΟΥΤΣΟΥ

Οι Εκδόσεις ΟΤΑΝ παρουσίασαν δύο βιβλία του Γιώργου Γιαννούτσου, την ποιητική συλλογή «Π Ρ Ο Σ Ω Ρ Ι Ν Ο» και, το θεατρικό έργο «Στοῦ Νὰγκ ἢ Τò αὐγὸ τοῦ νεροῦ»

Για τα έργα μίλησαν: Κωνσταντίνος Μπούρας, Ποιητής – Κριτικός, Γεράσιμος Λουκάτος, Ποιητής, Νίκος Χατζηπαπάς, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός, Γιώργος Γιανναράκος, Δημοσιογράφος – Σκηνοθέτης, Γιώργος Γιανούτσος, εκδόσεις ΟΤΑΝ

Διάβασαν οι ηθοποιοί: Γιάννης Στεφόπουλος, Ζωή Κατσάτου, Εύα Οικονόµου-Βαµβακά, Γιώργος Γιανούτσος, εκδόσεις ΟΤΑΝ

Την εκδήλωση συντόνισε ο ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας, Κωνσταντίνος Μπούρας, ενώ χαιρέτισε ο εκδότης και πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β., Γρηγόρης Πλαστάρας ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στη συγκυρία του νέου ξεκινήματος, «μετά από 40 χρόνια στον εκδοτικό χώρο», τις Εκδόσεις ΟΤΑΝ που, με σύνθημα «ΟΤΑΝ ο λόγος γίνεται τέχνη», εστιάζουν σε κλασικούς και νέους συγγραφείς και «με σκοπό προωθήσουν το ποιοτικό βιβλίο ως μοχλό παιδείας και πολιτισμού».

«Θέλουμε, μέσω των εκδόσεών μας αυτών, να ξαναφέρουμε στην επιφάνεια κλασικά έργα, που θεμελίωσαν τον λογοτεχνικό λόγο, και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία και το βήμα σε νέους λογοτέχνες και συγγραφείς να προβάλουν τον πνευματικό τους μόχθο, με βασικό άξονα όχι το ευπώλητο του πράγματος αλλά το πνευματικά και λογοτεχνικά υψηλής στάθμης εκδοτικό γεγονός», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε, «Για εμάς η έκδοση ενός βιβλίου δεν είναι μία στενά επιχειρηματική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί την πνευματική δημιουργία ως πρώτη ύλη για την παρασκευή καταναλωτικών προϊόντων. Ο εκδότης δεν μπορεί να είναι μόνο ο μεσολαβητής μεταξύ συγγραφέα και αγοράς. Πρέπει να λειτουργεί ως συνοδοιπόρος του δημιουργού στην εκδοτική διαδικασία, να συμμερίζεται την αγωνία του και να κατανοεί τη δυσκολία του να αποχωριστεί και να παραδώσει το πνευματικό του παιδί στα χέρια ενός ξένου. Έτσι, ο εκδότης θα πρέπει να πείσει ότι δεν είναι ένας ξένος, θα πρέπει να εμπνεύσει και να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης, να συμπλεύσει, στο πλαίσιο του εφικτού, με το όραμα αλλά και τη φιλοδοξία του συγγραφέα. Με λίγα λόγια, εκδότης και συγγραφέας πρέπει να συνυπάρχουν με αλληλοσεβασμό και κοινή αγάπη για το βιβλίο».

Αξίζει να σημειώσουμε το συμβολισμό του λογότυπου των νέων εκδόσεων «ΟΤΑΝ», τη χρονικότητα που παραπέμπει σε ένα διαρκές ζητούμενο, που ακυρώνει την επανάπαυση και επιτάσσει τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και εξέλιξη.

Ο εκδότης έκλεισε το χαιρετισμό του σημειώνοντας, «Για εμάς, «ΟΤΑΝ» σημαίνει να ανοίγεις δρόμο στα όνειρά σου, να ελπίζεις και να παλεύεις για το αύριο, να κάνεις το επάγγελμά σου δημιουργία, να προχωράς πραγματοποιώντας όσα λες, να πιστεύεις ότι τα βιβλία μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή του κόσμου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.