ΠΑΤΡΑ- ΣΑΜΗ- ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ LEVANTE FERRIES!

Τελικά το θέμα της LEVANTE FERRIES δεν συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ αφού προτιμήθηκε η απ’ ευθείας έγκριση του αιτήματός της από τον Υπουργό, αφού εξ άλλου είναι γνωστό το ότι η όποια απόφαση του ΣΑΣ είναι απλά γνωμοδοτική και δεν δεσμεύει τον αρμόδιο Υπουργό.Σύμφωνα με πληροφορίες μας. η έγκριση του αιτήματος θεωρείται δεδομένη και αναμένεται μόνο η τυπική έκδοσή της για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι, εδώ και δύο μήνες περίπου, το αρμόδιο Υπουργείο, υπό την πίεση Θεσμικών Οργάνων και Φορέων, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει αίτηση εκμετάλλευσης της γραμμής, για δυο (τουλάχιστον) χρόνια, κατ’ αποκλειστικότητα.

Η LEVANTE FERRIES κάνοντας χρήση αυτού του κειμένου- πρόσκλησης, αιτείται την πενταετή αποκλειστική εκμετάλλευση της γραμμής!

Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή η ημέρα έναρξης των δρομολογίων, στη γραμμή Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη. Η αίτηση της εταιρίας αναφέρει την 24 Ιουλίου αλλά σύμφωνα με άλλες, μη εξακριβωμένες πληροφορίες, η γραμμή πρόκειται να εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και το πρώτο δρομολόγιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την “ναυαρχίδα” της εταιρίας, το Fioro di Levante, το οποίο, τις αμέσως επόμενες μέρες θα δώσει τη θέση του στο IONIAN STAR (η για λίγες μόνο μέρες στο Διονύσιος Σολωμός, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μετατροπές στο IONIAN STAR).