ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ» ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα «Χιλιοδέντρι».

Αφίσα Θεατρικού
Η «Φάρμα» με εργαλείο το χιούμορ μέσα από πρωτότυπους σκηνικούς κώδικες, ανταποκρίνεται στη μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση που έχουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία. Εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο, χωρίς διδακτισμό γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών μπροστά στην οθόνη του Διαδικτύου.
Η συγκεκριμένη παράσταση έχει στόχο να μυήσει τα παιδιά στους βασικούς κανόνες του διαδικτύου από μικρή ηλικία και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον αναγκαίο και ενεργό ρόλο των μεγάλων (γονιών – δασκάλων), ώστε να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους σε μια ηθική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Με τρόπο άμεσο και διασκεδαστικό οι μικροί θεατές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να θωρακίζονται απέναντι σε κινδύνους όπως : Λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων από αγνώστους, αποκάλυψη στοιχείων, συναντήσεις με αγνώστους στο διαδίκτυο, δημοσίευση προσωπικών φωτογραφιών, ρατσισμός.
Θα δοθούν δύο θεατρικές παραστάσεις την Πέμπτη 2/11/2017 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος» τις οποίες θα παρακολουθήσουν μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων Δημοτικών Σχολείων της Κεφαλονιάς και μια παράσταση την Παρασκευή 3/11/2017 στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Ιθάκης. Οι παραστάσεις γίνονται με έξοδα του «Απόπλου» και είναι δωρεάν για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ιθάκης και την ΚΕΔΗΚΕ για την συνεργασία τους στην πραγματοποίηση των παραστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.