ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ: «ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»

Την απόλυτη στήριξή του στους χειρισμούς της κυβέρνησης και στην απόφαση της για δημοψήφισμα, εκφράζει μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος.Αναλυτικότερα, ο κ. Γαλιατσάτος υπογραμμίζει τη «μεγάλη του ικανοποίηση για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός μας απέναντι στην πρόταση των δανειστών» και κάνει λόγο για μια κίνηση «υπεράσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού».

«Είμαστε βέβαιοι για τη συντριπτική καταδίκη της πρότασης των δανειστών» δηλώνει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ενώ ακολούθως τονίζει ότι «είμαστε το ίδιο βέβαιοι για την ανάγκη να μην επιστρέψει η ελληνική κυβέρνηση στην δική της πρόταση των 47 σελίδων, πρόταση που διατύπωσε προφανώς κάτω από το βάρος μιας ασφυκτικής πολιτικοοικονομικής πίεσης από την πλευρά των «θεσμών και εταίρων».

Στη συνέχεια, ο κ. Γαλιατσάτος καλεί την Κυριακή 5 Ιουλίου οι μη προνομιούχοι Έλληνες και Έλληνιδες να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να στείλουν ακόμη πιο ηχηρό μήνυμα κι από αυτό της 25ης Ιανουαρίου.

Σε μήνυμά του προς την κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαλιατσάτος καλεί όλους στην «επιστροφή στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, βοήθεια στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες , δυναμικός αναπτυξιακός οδικός χάρτης, αυτά είναι τα ζητούμενα της επόμενης ημέρας αμέσως μετά την επερχόμενη συντριπτική καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού των δανειστών την 5η Ιουλίου».

Τέλος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζητά από τους «ριζοσπάστες πολίτες και πολίτισσες των Ιόνιων Νησιών» να δώσουν δυναμικά τη μάχη της ερχόμενης εβδομάδας, «για μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα, για καθαρή απόρριψη της αντιλαϊκής πρότασης των δανειστών, για το σάλπισμα της νέας πορείας στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.