ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΞΥΛΕΛΛΑΣ

Ομάδα εργασίας με τον τίτλο «φραγμός στην ξυλέλλα» συνέστησε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Ο Περιφερειάρχης προχώρησε σ’ αυτή την απόφαση λόγω της άμεσης ανάγκης αποτροπής εισόδου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων του φυτοπαθογόνου βακτηρίου ξυλέλλα. Η ομάδα εργασίας θα εκτιμήσει την υφιστάμενη κατάσταση και θα προτείνει δράσεις και λύσεις για την προστασία του φυτικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τους:
1. Ιωάννη Φοντάνα, Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας
2. Σταμάτιο Γκίνη, αναπληρωτή Προϊστάμενο Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΙΝ
3. Δρ. Μπουχάγιερ Παύλο, επίκουρο Καθηγητή ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
4. Παναγιωτάτο – Τζάκη Γεράσιμο, Επιστημονικό Συνεργάτη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
5. Γιατρά Παναγιώτη, γεωπόνο, Προϊστάμενο Τμήματος Ποιοτικού και Φυτουγειονομικού Ελέγχου Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.
6. Θεοτοκάτο Σπύρο, Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κεφαλληνίας.
Η ομάδα εργασίας θα αναλύσει τα δεδομένα και την υφιστάμενη κατάσταση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και θα προτείνει τις επιβεβλημένες ενέργειες και δράσεις της ΠΙΝ, τη συνεργασία που πρέπει να αναπτυχθεί με άλλους δημόσιους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και με ιδιώτες εμπλεκόμενους (φυτώρια – μεταφορικές εταιρείες) και τέλος με τα Επιστημονικά Ιδρύματα της περιοχής και της χώρας. Θα καθορίσει επίσης χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων και δράσεων.
Η ομάδα εργασίας «φραγμός στην ξυλέλλα» θα παραδώσει το πόρισμά της μέχρι την 15/9/2017.
«Είναι ανάγκη να υπάρχει Σχέδιο αποτροπής της εισόδου του βακτηρίου στην χωρά. θα καταστραφεί η ελαιοπαραγωγή και θα δημιουργηθεί «κρανίου τόπος». Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων επιθυμεί να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με όμορες περιφέρειες, δημοσιές υπηρεσίες, επιστημονικά ιδρύματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις», συμπληρώνει με δήλωση του ο κ. Γαλιατσάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.