«ΠΙΛΑΤΕΣ – ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Ξεκινάμε, επιτέλους, από την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 27 Νοεμβρίου)!

– Ελάτε 5-10 λεπτά νωρίτερα απ’το κάθε μάθημα για να γνωριστούμε και να τα πούμε με την ησυχία μας….

– Για τα μαθήματα του Πιλάτες φέρτε μαζί σας τα στρωματάκια σας!

**Χώρος διεξαγωγής: «Εκεί που γίνεται το καράτε»(Κοντά στο Δημοτικό Κινηματογράφο)

    • Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο 6972264517- Κατερίνα

ΠΙΛΑΤΕΣ

Πιλάτες

Η μέθοδος «Πιλάτες» αποτελεί μια καταπληκτική τεχνική εκγύμνασης αλλά και αποκατάστασης και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Δίνεται έμφαση στην ενδυνάμωση, κυρίως, του «κέντρου» ( κοιλιακοί-ραχιαίοι) καθώς και στην ομοιόμορφη ανάπτυξη όλων των μυϊκών ομάδων βοηθώντας στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, στην όμορφη στάση σώματος και στην ευλυγισία.

“Σε δέκα συνεδρίες θα νιώσετε την διαφορά, σε είκοσι θα δείτε την διαφορά και σε τριάντα θα έχετε μια ολοκαίνουρια αίσθηση του σώματός σας” Josef

Αφρικάνικος Χορός ( Δυτική Αφρική)

Ο Αφρικάνικος χορός είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και σωματότυπου. Ακολουθώντας τους έντονους ρυθμούς της μουσικής βελτιώνεται η αναπνοή μας, τονώνεται το μυϊκό μας σύστημα και αυξάνεται η φυσική μας κατάσταση.

Θα διδαχθούμε παραδοσιακούς χορούς της δυτικής Αφρικής που όπως και σε κάθε παράδοση γεννήθηκαν μέσα από τις ανάγκες και την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερα βασικά μέρη:

1) Ζέσταμα το οποίο έχει σκοπό, εκτός από την προθέρμανση των μυών, την απελευθέρωση του αυχένα, του στέρνου, της λεκάνης, των χεριών κατανοώντας τον τρόπο που κάθε μέρος του σώματος κινείται ξεχωριστά από το υπόλοιπο.

2) Εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα.

3) Παράδοση χορογραφίας

4) Ασκήσεις streching και χαλάρωσης εστιάζοντας στην αναπνοή.

11066787_102003

Η Κατερίνα Καρατζή γεννήθηκε στην Δροσιά Χαλκίδος το 1986. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς όπου εκπαιδεύτηκε από τον Δημήτρη Σαμπάνη για 12 χρόνια. Στα 18 της μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε Επόπτης Δημόσιας Υγείας.

Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές της στον αφρικάνικο χορό με την Δάφνη Ασημακοπούλου και στα αφρικάνικα και ελληνικά παραδοσιακά κρουστά με τον Λευτέρη Γρηγορίου («Τα Κρουστά της Τάκη»). Συμμετείχε σε πολυάριθμες παραστάσεις είτε σαν μουσικός είτε σαν χορεύτρια («Πangea World Music Center», «Watoto Africa», «Troupe Emma Ya», «Anasa»…κτλ.)

Ταξίδεψε στην Ευρώπη καθώς και στην Δυτική Αφρική για να παρακολουθήσει μαθήματα χορού και κρουστών δίπλα σε διακεκριμένους δασκάλους.( Famoudou Konate, Taga Sidibe, Harouna Dembele, Mamadou Dian Camara, Norma Claire, Davide Torti…κα)

Συνέχισε την εκπαίδευσή της στην μέθοδο Πιλάτες («Pilates Mat»- «Body Arts and Science International Pilates Education») στο  “NYSY Studio” και σε διάφορα είδη μάλαξης (Thai Massage, Holistic Massage, Thai Foot and Hand Massage κα. ) δίπλα στην Ελευθερία Μαντζώρου. («Flow , Wellness and Training»)

Tα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια χορού και κρουστών σε ενήλικες και παιδιά και συνεχίζει να εκπαιδεύεται γύρω από το ανθρώπινο σώμα και την μουσική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.