ΠΙΣΑΕΤΟΣ: ΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΗ ΕΛΛΕΙΨΗ

Σε συνέχεια των επισκέψεων μου στην εργολαβία του Πίσω Αετού, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, τους συνεργάτες μου καθώς και το προσωπικό του Επαρχείου, προβήκαμε στις εξής βελτιώσεις και προσθήκες:

1. Δημιουργία σκάλας ασφαλείας στα κρηπιδώματα.

2. Προσθήκη/μετατροπή/κατασκευή, ράμπας Α.Μ.Ε.Α./φορείου και σκάλες, για την πρόσβαση από το νέο λιμάνι, στα θαλάσσια ταξί/ασθενοφόρα.

3. Σε συνεννόηση με το Λιμενικό Ταμείο προτείναμε την αγορά, τοποθέτηση και συντήρηση της μονάδας αφαλάτωσης της εργολαβίας, μετά το πέρας του έργου, για την παραγωγή και χρήση, γλυκού νερού στο κτίριο του λιμένος.

4. Υποδομή για την μελλοντική ηλεκτροδότηση των πλοίων.

5. Εγκατάσταση σύγχρονων link από την Cosmote για την παροχή συνδέσεων φωνής και internet υψηλών ταχυτήτων για την εξυπηρέτηση του λιμένα.

6. Επαφές με την Υ.Π.Α., για την νόμιμη αδειοδότηση λειτουργίας ελικοδρομίου, στο χώρο χερσαίας ζώνης του λιμένα, για λόγους ασφαλείας και εγγύτητας με το Βαθύ.

7. Αύξηση του πλάτους του οδοστρώματος καθώς και διευθέτηση της χάραξής του, για την ομαλότερη διοχέτευση της κυκλοφορίας, με την μέθοδο της δωρεάν παραχώρησης γης.

8. Άμεση εκπόνηση και χρηματοδότηση μελετών για την ολοκλήρωση προστασίας από τα φερτά αδρανή πρανή, για την διάνοιξη της δεύτερης στροφής πρόσβασης στο λιμάνι (μετά το καμίνι) καθώς και την υποστήριξη των πρανών στο χώρο του αλιευτικού αγκυροβολίου.

9. Προωθούμε την πρόταση προς στην Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων για   την ταυτόχρονη, με τα εγκαίνια του  λιμένα Πίσω Αετού, ονοματοδοσία σε λιμένα «Οδυσσέως», καθώς και σε αρίθμηση των προβλητών με τους αύξοντες αριθμούς από 1 έως 3. Δυστυχώς λόγω της πλημμελούς ενασχόλησης/επίβλεψης κατά την προηγούμενη θητεία με τις ουσιαστικές παραμέτρους του έργου, μετά την εξασφάλιση της εγκατάστασης νέου εργολάβου, μάλλον δε θα καταστεί δυνατή η δημιουργία snack bar/café στο χώρο του οικήματος εξυπηρέτησης του λιμένα, παρόλο που προσπαθούμε να θεραπεύσουμε αυτή την σοβαρή έλλειψη.

Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την εξασφάλιση του επαρκέστερου/πληρέστερου δυνατού έργου στον Πίσω Αετό. Στόχος μας είναι η επίτευξη ολοκληρωμένων έργων με στόχευση και ρεαλισμό   εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές υποδομές για το νησί μας, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Θα σας κρατούμε ενήμερους για κάθε εξέλιξη.

Ιθάκη, 19 Δεκέμβρη 2019

Αθανάσιος Λιβιτσάνης

Έπαρχος Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.