«ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Έγραψα την περασμένη εβδομάδα για το «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«…Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, των υποτιθέμενων εθνολατρών, κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός. Για το 2012 δήλωσε, μαζί με την σύζυγό του, Ελένη Ζαρούλια, εισοδήματα 271.050 ευρώ (τα 41.000 ευρώ ο ίδιος και 46.179 ευρώ η σύζυγός από τις βουλευτικές αποζημιώσεις τους και τα υπόλοιπα από άλλα έσοδα).

»Το ζεύγος Μιχαλολιάκου έχει καταθέσεις 183.372 ευρώ. Ο ίδιος είναι κάτοχος ατομικής επιχείρησης και η σύζυγός του είναι μέτοχος ανώνυμης εταιρίας που κληρονόμησε το 2002. Έχουν εγγραφές 10 ακινήτων (μεταξύ αυτών τεσσάρων καταστημάτων και δύο διαμερισμάτων)…»

Αμέσως μετά τη δημοσίευση του σχολίου στην Αυστραλία έλαβα τέσσερα επανωτά ηλεκτρονικά μηνύματα από αναγνώστη που υπέγραφε Ignatius Gavrilidis, Golden Dawn Australia, Spokesperson – Hellenic Nationalists Australia, President.

Στο πρώτο μήνυμα του, με εριστικό ύφος, μού λέει «να μη προσβάλλω με αυτά που γράφω την προσωπική μου νοημοσύνη αλλά και των αναγνωστών μου». Στη συνέχεια ο αναγνώστης αφού αρνείται κατηγορηματικά ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο πλουσιότερος πολιτικός αρχηγός τονίζει ότι τα περιουσιακά του στοιχεία είναι η προσωπική του κατοικία αξίας 50 χιλιάδων ευρώ.

Στα επόμενα μηνύματα ο κ. Ignatius Gavrilidis, με ηπιότερο ύφος, μου έστειλε υλικό και συνέντευξη του κ. Μιχαλολιάκου που διαψεύδει τον ισχυρισμό που διατύπωσα και δημοσιεύθηκε σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ της Ελλάδας εκτός βέβαια από ένα δύο που άμεσα ελέγχει η Χρυσή Αυγή. Με συμβούλευσε μάλιστα να επικοινωνώ μαζί του για ότι πληροφορία θέλω γύρω από το κόμμα του.

Σας πληροφορώ κ. Ignatius Gavrilidis ότι πριν δημοσιεύσω το σχόλιο της περασμένης εβδομάδας έκανα κάτι καλύτερο από το να επικοινωνήσω μαζί σας. Βρήκα την προσωπική δήλωση του κ. Μιχαλολιάκου που δημοσιοποίησε η Ελληνική Βουλή. Σήμερα δημοσιεύω το σύνδεσμο της Ελληνικής Βουλής γύρω από το «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών. Ο κάθε σκεπτόμενος αναγνώστης μπορεί να επισκεφθεί το συγκεκριμένο ιστότοπο ο οποίος αποδεικνύει περίτρανα ότι αυτά που έγραψα είναι απόλυτα σωστά. Εκτός και αν ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε λάθος στο «Πόθεν Έσχες» που υπέβαλε.

http://pothen.hellenicparliament.gr/MICHALOLIAKOS_NIKOLAOS/#undefined

Να τονίσω ακόμα ότι μίλησα για οικογενειακό (και όχι προσωπικό) εισόδημα και σε κανένα σημείο δεν ισχυρίστηκα ότι ο κ. Μιχαλολιάκος τα έκλεψε ή ότι δεν πλήρωσε τον αναλογούντα φόρο!

Στο μόνο σημείο που συμφωνώ με τον κ. Ignatius Gavrilidis είναι αυτό που λέει ότι «η Ελληνική Βουλή είναι διεφθαρμένη…».

Ο κ. Ignatius Gavrilidis μου έδωσε πολλές συμβουλές και «μαθήματα» περί αλήθειας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Εγώ θα του πω μόνο τούτο: Ο φανατισμός είναι κακός σύμμαχος…

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά. Μην κάνετε αυτά που δεν θέλετε να κάνουν οι άλλοι σε σας και να οδηγείτε με σύνεση. Η ζωή είναι ωραία. Το πόσο, εξαρτάται από μας αλλά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ 

Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το άρθρο ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.