ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πρόταση της ΛΑΣΥ για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, για ένα θέμα που κατά τη γνώμη μας είναι σοβαρό για την Βόρεια Ιθάκη.

Προς: κ. Τρέλλη Ιωάννη

Αντιδήμαρχο Ιθάκης Πρόεδρο της ΔΕΠαιδείας

            Κοιν: Δήμαρχο Ιθάκης

Κύριε Πρόεδρε

       Πριν από 2 ημέρες μας κοινοποιήθηκε από το Δήμαρχο Ιθάκης το με αριθμό πρωτοκόλλου 1110/10-4-2020 ,έγγραφο της Διευθύντριας της ΔΠΕΚ κ. Αγγελικής Τοτόλου, που αφορούσε στην οριοθέτηση της σχολικής περιφέρειας των τμημάτων ένταξης των Σχ. Μονάδων της ΔΠΕΚ.

       Στο παραπάνω έγγραφο της Διεύθυνσης αναφέρεται  ένα τμήμα ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο στο Βαθύ. Η Διευθύντρια κ. Τοτόλου, (ζηλεύοντας ίσως την προϊσταμένη της Υπουργό Παιδείας που κατέθεσε το νομοσχέδιο για την παιδεία μέσα στο Πάσχα) και διαρκούσης της καραντίνας, αποφασίζει ότι ολόκληρη η περιφέρεια της Βόρειας Ιθάκης στην οποία λειτουργεί 4/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, δεν έχει ανάγκη τμήματος ένταξης στο Δημοτικό.

       Με αυτό το έγγραφο η διευθύντρια, υπάκουη στις εντολές για λιγότερες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση κόστους – οφέλους και στην παιδεία, είτε αναγκάζει τους μαθητές που έχουν ανάγκη των σύγχρονων μεθόδων υποστήριξης της μάθησης, να υφίστανται καθημερινά ένα δρομολόγιο 40 χιλιομέτρων περίπου για να παρακολουθήσουν το τμήμα ένταξης στο Δημ. Σχολείο στο Βαθύ είτε – που είναι και το περισσότερο πιθανό – στερεί από τους μαθητές αυτούς το δικαίωμα αυτών των διευκολύνσεων αφού όπως όλοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι το καθημερινό αυτό ταξίδι για παιδιά ηλικίας 7 έως και δώδεκα ετών.

       Είμαστε σίγουροι ότι  το σκεπτικό της κ. Διευθύντριας έχει να κάνει με την οικονομία της εκπαίδευσης, αλλά και με τη στρατηγική του κεφαλαίου όπως αυτή εκφράζεται με τις ευρωενωσιακές συμφωνίες για την παιδεία, αδιαφορώντας για τις όποιες επιπτώσεις θα έχει στην μόρφωση των παιδιών και ιδιαίτερα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Αυτή  άλλωστε είναι  και η πολιτική  όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια, με τις αναρίθμητες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο χώρο της παιδείας.

       Με βάση τα παραπάνω ζητάμε άμεση σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας για να αποφασίσουμε σχετικά.

Για  την Λαϊκή Συσπείρωση Ιθάκης

ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΩΝΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.