ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ;

Μετά τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή, ο αντίκτυπος με την ταχύτητα του φωτός έφθασε, ως φαίνεται, σε όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά.

Στις οργανώσεις στα Ιόνια Νησιά όπως πληροφορούμαι κυριαρχεί  σκεπτικισμός, και μεγάλος προβληματισμός ποια θα είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα. Έχουν χωριστεί, άλλοι με τον Τσίπρα και άλλοι δημιουργούν «μπλοκ» διαφωνούντων που θα επηρεάσει από δω και πέρα οτιδήποτε συμβεί μέσα στο κόμμα και την κυβέρνηση. Είναι νωρίς ακόμα να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα, αλλά το γυαλί ράγισε με απρόβλεπτες συνέπειες. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός: Πρώτα βιώσιμη συμφωνία. Όλα τα άλλα στην ώρα τους.

Υπάρχουν διαφωνούντες αρκετοί, τουλάχιστον εδώ στην τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωρίζω. . Η παρουσία του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου στις εξελίξεις θα είναι καθοριστική. Αυτό να το λάβετε σοβαρά υπόψη, διότι οι δηλώσεις του Θόδωρου την βραδιά που βγήκαν τα αποτελέσματα του «ΟΧΙ» έδωσαν και το στίγμα της πορείας του μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, με ποιους θα πάει κι ποιους θα αφήσει. Γράφει σε μια παράγραφο τα εξής: «Ο Πρωθυπουργός της Χώρας και η Ελληνική κυβέρνηση με την δύναμη του λαού μαζί τους, θα πρέπει τώρα να απαιτήσουν την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας, την ισχυρή προστασία των συμπολιτών μας που υποφέρουν, την εκπόνηση ενός δεσμευτικού οδικού χάρτη, για την ανάπτυξη και την ευημερία».

Να μην ξεχνάμε ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα και τα Περιφερειακά Αεροδρόμια που υπάρχει ως προαπαιτούμενο στη συμφωνία να παραχωρηθούν. Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος στην περίπτωση αυτή έχει δημιουργήσει κίνημα. Υπογραφές, συνεντεύξεις, συγκεντρώσεις. Ποια θα είναι η αντίδραση του, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην παραχώρηση των αεροδρομίων;

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Θόδωρος, αλλά το κυριότερο σαν Περιφερειάρχης ποια «γραμμή» θα δώσει στις οργανώσεις, όχι μόνο στην Κεφαλονιά αλλά και σε όλα τα Ιόνια Νησιά. Μη ξεχνάμε ότι οι εξελίξεις με το μνημόνιο και τη συμφωνία δεν έχουν τελειώσει. Το…. Grexit με παρέμβαση της Γερμανίας είναι εδώ.

Αναμένω τις εξελίξεις με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.