ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ… 4-1 ΤΗΝ ΕΡΥΣΣΟ

Με το παιχνίδι στο Βαθύ σήμερα το πρωί άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας, μεταξύ Οδυσσέα Ιθάκης – Ερύσσου.
Ένα αρκετά καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι και τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να το «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γινόταν.
Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους, είχαν την κατοχή και πέτυχαν σε αυτό το διάστημα τρία τέρματα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την 4η νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα. Μια νίκη που τους φέρνει στην κορυφή του πρωταθλήματος των «μικρών».
Στην επανάληψη με το υπέρ τους 3-0 μπήκαν νωχελικά στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν αυτοί την πρωτοβουλία και να μειώνουν μάλιστα σε 3-1 στο 65’.
Αλλά μέχρι εκεί αφού οι «κιτρινόμαυροι στην συνέχεια σοβαρεύτηκαν, ισορρόπησαν, πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους πετυχαίνοντας ένα ακόμη τέρμα για το τελικό 4-1 υπέρ τους.

Τα γκολ του αγώνα
Στο 6’ μόλις λεπτό η ομάδα από την Βόρεια Ιθάκη θα πάρει το προβάδισμα στο σκορ 1-0 μετά από ωραία ενέργεια του Τούρλα από αριστερά και διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία του Ντερβισάι.
Ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 19’ ο εξαιρετικός σκόρερ του Οδυσσέα Π. Κουτσουβέλης θα πετύχει το 2-0, όταν θα δεχθεί από την άμυνα του μια έξυπνη κάθετη πάσα, θα εκμεταλλευθεί την αμυντική αδράνεια και μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.
Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα και στο 40’ θα έρθει το 3-0 για την ομάδα του Σπ. Ζερβού και πάλι από τον Π. Κουτσουβέλη που πλασάρει εύστοχα, μέσα από την περιοχή τον Νταρβισάι, ύστερα από την πολύ έξυπνη πάσα του Τούρλα.
Αυτό θα είναι σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, όπως προαναφέραμε, οι Ρυσσιάνοι θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 65’ θα μειώσουν σε 3-1 με πέναλτι που κέρδισε ο Παππάς από τον Ν. Προσαλέντη και εκτέλεσε εύστοχα το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ερύσσου Α. Δρόσος.
Τέλος το 4-1 για τους Ιθακήσιους θα γραφεί στο 89’ από τον Σέλα, ο οποίος εκτελεί το φάουλ και αιφνιδιάζει τον Ντερβισάι με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει για 4η φορά στα δίχτυα του.
Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» της Ιθάκης οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, αφού η νίκη τους αυτή τους έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντα όμως έναν αγώνα παραπάνω από Εύγερο – Πυλαριακό που αγωνίζονται αύριο.
Αντίθετα η ήττα αυτή για την Έρυσσο, θα λέγαμε ότι ήταν εντός προγράμματος και στη συνέχεια πρέπει να πάρει τα παιχνίδια που χρειάζεται για να κλείσει θέση στην τελική 4αδα του πρωταθλήματος με τη συμμετοχή της στα playoffs της κατηγορίας.
Διαιτητής ο κ. Σπ. Χρηστάτος με βοηθούς την κα Δ. Ρηγοπούλου και τον κ. Δ. Καλαφάτη.

Οι συνθέσεις
Οδυσσέας:
(Σπ. Ζερβός), Καϊπάνος, Λεκατσάς, Προσαλέντης Γ. (66’ Μετσάνι Α.), Φατούρος, Κώτσης (72’ Παππάς), Ρενάτο, Τούρλας (88’ Τούρλας), Κουτσουβέλης (90’ Βασιλόπουλος), Προσαλέντης Ν., Σέλα, Λαμπρόπουλος.
Έρυσσος: (Γκ. Ρέτσι), Ντερβισάι, Μπάμπης, Στεφάνι, Πατρίκιος (60’ Βαλλιανάτος), Παπαδημητράτος, Καββαδίας (46’ Γιαννάτος), Πετρόπουλος, Ρεπούσης, Παπαλεξάτος (46’ Βαλσαμής), Δρόσος, Παππάς (80’ Μπέλος).

Αναρτήθηκε από sportsthea