ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΙΘΑΚΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ

Αύριο Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην Κοινοτική αίθουσα στο Σταυρό θα γίνει διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο και πολιτική προστασία μαζί με θέμα τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε το νησί της Ιθάκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ Γ. ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ

Ο υφυπουργός Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη  Καπάκη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου  και τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού &  Προστασίας, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, επισκέφτηκαν την Ιθάκη για να διαπιστώσουν τις ζημιές που άφησε το πέρασμα του σεισμού. Σε μίνι σύσκεψη στο ζαχαροπλαστείο του Αναμάρτητου, συζήτησαν με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα, τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον Αντιδήμαρχο Μάκη Βερώνη, το Δημοτικό Σύμβουλο Νώντα Μαυροκέφαλο και την μηχανικό Σπυριδούλα Βιτωράτου, παρουσία και των Διοικητών Αστυνομίας, Λιμεναρχείου και Πυροσβεστικής  του νησιού, τα προβλήματα που προέκυψαν τις μελλοντικές για τους πληγέντες συνέπειες και τις αναγκαίες για την επίλυσή τους λύσεις.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την άμεση αποκατάσταση «της ζωής» των πληγέντων, εξήγησε τη δύσκολη θέση του Δήμου που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τεχνικές του υποχρεώσεις αφού επί ενάμιση χρόνο είναι χωρίς μηχανικούς, δηλαδή χωρίς Τεχνική Υπηρεσία. Ο υφυπουργός υποσχέθηκε ότι άμεσα θα σταλεί τεχνικό κλιμάκιο στο νησί για να καταγράψει τις ζημιές και να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αποκατάστασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.