ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ… ΣΠΗΛΑΙΑ!

Ανησυχώ.
Ανησυχώ για αυτά που βλέπω δίπλα μου και για αυτά που συμβαίνουν μακριά μου.
Ανησυχώ κάθε μέρα και πιο πολύ.
Ανησυχώ γιατί διαπιστώνω πως ο κόσμος όχι μόνο δεν αντιδρά στα μύρια κακά αλλά και τα αποδέχεται μοιρολατρικά!
Ανησυχώ γιατί η γραμμή που χωρίζει το καλό από το κακό, το δίκαιο από το άδικο, το σωστό από το λάθος, το ηθικό από το ανήθικο γίνεται κάθε μέρα και πιο λεπτή και σε πολλές περιπτώσεις έχει γίνει αδιόρατη!
Ανησυχώ γιατί μας έχουν πείσει να αυτοπαγιδευτούμε σε καλούπια αδιάρρηκτα και όποιος τολμήσει να «δραπετεύσει» και να υψώσει λόγο αντίθετο, χαρακτηρίζεται επιεικά… γραφικός!
Ανησυχώ γιατί η διεθνής κοινωνία έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής στα… σπήλαια!
Ανησυχώ γιατί ως άνθρωποι έχουμε γίνει σκληροί, αδιανόητα απάνθρωποι! Αδιαφορούμε για τη δυστυχία που μαστίζει εκατομμύρια συνανθρώπων μας στην Αφρική και στην Υεμένη. Την ίδια ώρα μας έχει κερδίσει η βαρβαρότητα. Πληρώνουμε για να «απολαύσουμε» σπορ όπως το μποξ και χειροκροτούμε τους αιμόφυρτους και παραμορφωμένους μονομάχους!
Ανησυχώ γιατί σκοτώνουμε μαρτυρικά απροστάτευτα ζώα και νιώθουμε υπερηφάνεια γι’ αυτό! Οι ταυρομαχίες στην Ισπανία και το σφάξιμο των δελφινιών σε νησί της Δανίας, τρανταχτά παραδείγματα.
Ανησυχώ γιατί ένας δημοσιογράφος, ο Τζαμάλ Κασόγκι, κατακρεουργήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και οι μεγάλες δυνάμεις με μασημένα λόγια καταδίκασαν την άγρια δολοφονία (αλλά όχι τους ηθικούς αυτουργούς, που ήταν οι πραγματικοί δολοφόνοι) γιατί έτσι υπαγόρευαν τα συμφέροντά τους. Βλέπετε όταν έχεις συμβόλαια πώλησης όπλων εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, τι αξία έχει η ζωή ενός δημοσιογράφου!
Ανησυχώ γιατί η προπαγάνδα που σερβίρεται, κυρίως μέσα από την τηλεόραση, μετατρέπει τον κόσμο σε πειθήνια όργανα. Η πλύση του εγκέφαλου σε κάνει να βλέπεις το κακό ως καλό, το άδικο ως δίκαιο, το λάθος ως σωστό, το ανήθικο ως ηθικό!
Ανησυχώ γιατί η πλειοψηφία του κόσμου αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της καταπόνησης του πλανήτη! Θεωρούν ως παραμύθι την υπερθέρμανση και εξακολουθούν απερίσκεπτα να μολύνουν το περιβάλλον αρνούμενοι να βοηθήσουν. Πετούν τα πάντα στα σκουπίδια ενώ θα μπορούσαν να ανακυκλώσουν τα περισσότερα! Και το ρηχό επιχείρημά τους για αυτή τη συμπεριφορά; «Έλα μωρέ που θα ανακυκλώσω! Είναι μπίζνες και τίποτα παραπάνω…»!
Ανησυχώ γιατί και η λογική έχει πεταχτεί στα σκουπίδια και δυστυχώς κανείς δεν προσπαθεί να την ανακυκλώσει!
Ανησυχώ γιατί υπάρχει μια τραγική έλλειψη ηγετών. Κύριο μέλημα των σημερινών πολιτικών είναι η επανεκλογή τους και όχι το κοινό καλό.
Ανησυχώ γιατί δε βλέπω φως στο άλλο άκρο του τούνελ.
Ανησυχώ γιατί έχουμε πάρει το δρόμο της επιστροφής στα σπήλαια. Πάω να φορέσω την προβιά μου! Καλή μας συνάντηση…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ

• ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο δρόμος που έχουμε πάρει οδηγεί στα σπήλαια…

• Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και εγώ θα το μεταβιβάσω: georgemessaris@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.