ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε φέτος με σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα, με αποτέλεσμα το Γυμνάσιο & Λύκειο (ΕΠΑΛ & ΓΕΛ) Ιθάκης να βρίσκεται υπό κατάληψη.
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιθάκης συμπαραστέκεται στα αιτήματα των παιδιών και Καταδικάζει την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του Β’ & Γ’ γυμνασίου & λυκείου που λειτουργούσαν μέχρι πέρυσι. Ζητά:
Να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα.
Την άμεση πρόσληψη καθηγητών να συμπληρωθούν όλα τα κενά.
Την άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας.
Την επίλυση των προβλημάτων μεταφοράς μαθητών προς και από το σχολείο.
Τα παιδιά της Ιθάκης και κάθε «Ιθάκης» αξίζουν το δικαίωμα να διεκδικούν το μέλλον χωρίς να φεύγουν από τον τόπο τους κατά την διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων. Η πολίτικη των περικοπών στην παιδεία, που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα, θα τους στερήσει αυτό το δικαίωμα και θα ερημώσει τα νησιά και τα χωριά μας.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Μαθητών.
Εξάλλου ο Δήμαρχος Ιθάκης με δηλωσή του στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Μαθητών. «Ο κύριος Γκούσης – ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης απάντησε στη διαμαρτυρία του Δημοτικού μας Συμβουλίου Ιθάκης για τις αποφάσεις του, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί μας ότι μόνο εμείς βλέπουμε τα προβλήματα που δεν υπάρχουν.
Ως Δήμαρχος Ιθάκης θα έλεγα στον κύριο Γκούση αντί να απαντά να λύνει καλύτερα τα προβλήματα που υπάρχουν και του ζητώ να έρθει στην Ιθάκη να τα δούμε από κοντά μιας και 3 χρόνια που είναι περιφερειακός διευθυντής δεν έχει βρει τον Δρόμο να έρθει.
Να έρθει λοιπόν λύσουμε:
Την μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του Β’ & Γ’ γυμνασίου & λυκείου που λειτουργούσαν μέχρι πέρυσι. Την άμεση πρόσληψη καθηγητών να συμπληρωθούν όλα τα κενά. Την άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας
Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Μαθητών».

Η ΕΛΜΕΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.