ΣΥΡΙΖΑ: «ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΚΑΠΠΑΤΟ»

Τον τελευταίο καιρό οι τοπικές κοινωνίες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης παρακολουθούν ένα «μπαράζ» εθιμοτυπικών επισκέψεων του βουλευτή, κ. Καππάτου, οι οποίες ναι μεν προβάλλουν συνεχώς το νέο βουλευτή των νησιών μας με σκηνοθετημένες φωτογραφίσεις, αλλά, επί της ουσίας, η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι ότι οι εν λόγω συναντήσεις δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα για τα νησιά μας.

Συγκεκριμένα και στις πρόσφατες ανακοινώσεις του, ο κ. Καππάτος μας ενημερώνει ότι επισκέφτηκε τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Καραμαλάκη, με τον οποίο συζήτησαν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «τις προοπτικές ενίσχυσης της δύναμης του νομού μας, στο πλαίσιο πιθανών μεταθέσεων». Λίγες μέρες μετά, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς-Ιθάκης με σχετική ανακοίνωση αναφέρει : «Πλήρης απογοήτευση για το μεγάλο (0) στις έκτακτες μεταθέσεις 2019 για την Κεφαλονιά(…) Απαξίωση των αστυνομικών που χρόνια περιμένουν να πάνε σπίτια τους. Μεγαλες Υπηρεσιακές ανάγκες υπάρχουν παντού. Το μέτρο αυτή τη φορά χάθηκε».

Συνεπώς ποιο ήταν το όφελος απ’ τη συνάντηση του κ. Καππάτου με τον κ. Αρχηγό πέρα από την αυτοπροβολή του; Όπως προκύπτει δεν υπήρξε κανένα όφελος.

Σε άλλη ενημέρωση του κ. Καππάτου, διαβάζουμε ότι επισκέφτηκε το διευθυντή του Υπουργού Εργασίας, κ. Δουφεξή, και επισημαίνει το ενδιαφέρον του για την εργασία και την απασχόληση. Θα μπορούσε ο κ. Καππάτος να μας εξηγήσει πως μεταφράζεται αυτό το ενδιαφέρον όταν την ίδια ώρα ψηφίζει τους νέους νόμους-έφοδο στα εργασιακά δικαιώματα που εσπευσμένα έφερε η ΝΔ στη Βουλή και με τους οποίους :

  • Καταργούνται εκ νέου οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που είχε επαναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α..
  • Οι επιχειρήσεις πλέον θα μπορούν να επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες και έτσι να μην εφαρμόζουν τις κλαδικές συμβάσεις και να μειώνουν μισθούς.
  • Μειώθηκε το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία ενώ ταυτόχρονα αφαιρέθηκε η υποχρέωση αναγνώρισης και καταβολής τριών μηνών αναδρομικά ένσημα στον αδήλωτο εργαζόμενο δημιουργώντας έτσι ουσιαστικά αντικίνητρα για νόμιμες προσλήψεις.
  • Ακυρώθηκαν οι προσλήψεις των 10,5 χιλιάδων εκπαιδευτικών(10.500) στη γενική εκπαίδευση που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε δρομολογήσει.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ μας ενημερώνει ότι συνάντησε το Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Διδασκάλου, και μάλιστα από κοινού με το Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Μιχαλάτο. Τόσο ο κ. Καππάτος όσο και ο κ. Μιχαλάτος(δια του τακτικού ενημερωτικού δελτίου που δημοσιεύει), προσέφεραν μόνο γενικόλογες δηλώσεις του τύπου «πραγματοποιήθηκε συζήτηση για θέματα πολιτισμού του Δήμου» και « θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση νέων πρωτοβουλιών στο πεδίο του πολιτισμού»…

Για την ανάγκη υλοποίησης του ανοικτού θεάτρου «Διονύσιος Λαυράγκας» στα Ραζάτα, για παράδειγμα, συζητήθηκε κάτι και δε μας το λέτε ή δεν το θίξατε καθόλου; Για το θέατρο του Ληξουρίου που η δημοτική αρχή Παρίση εγκατέλειψε στην τύχη της έγινε κάποια αναφορά; Ελπίζουμε μόνο να μη μονοπώλησε τη συζήτηση το θέμα περί του διορισμού του κ. Πρετεντέρη στην προεδρεία του μεγάρου μουσικής… θέμα ενδεικτικό των πολιτιστικών προθέσεων και καταβολών του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ…

Για να μην τα πολυλογούμε όμως, όταν βγαίνει κάποιος δημόσια να μιλήσει, καλό είναι να έχει και κάτι να πει. Γι’ αυτό καλές είναι οι φωτογραφίσεις με τους αξιωματούχους του κράτους και τα ωραία γραφεία τους, αλλά την επόμενη φορά που θα διαβάσουμε ένα δελτίο τύπου του βουλευτή των νησιών μας, θα θέλαμε να γράφει και κάτι πιο πρακτικό που θα αγγίζει τις ζωές μας και την καθημερινότητά μας.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Κεφαλονιάς-Ιθάκης είναι εδώ για να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα κεκτημένα της διακυβέρνησής του, αλλά και για να ελέγχει την ακραία νεοφιλελεύθερη και υπέρ της ελίτ διακυβέρνησης της ΝΔ που απ’ την πρώτη μέρα της θητείας της «έδειξε τα δόντια της» στον κόσμο της εργασίας, της εκπαίδευσης και της υγείας.

Αργοστόλι, 23 Σεπτέμβρη 2019

Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς-Ιθάκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.