ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ: ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

«Στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή, αποτυπώνεται η καλή πορεία της οικονομίας, ότι  πραγματικά ανακάμπτει και ότι υπάρχει και μία σταθερότητα γενικότερα», δήλωσε η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Όλα τα στοιχεία, που συντείνουν για να συντάξουμε αυτόν τον προϋπολογισμό -δηλαδή, από ελλείμματα στα ταμεία, να έχουμε πλεονάσματα, από τη μεγάλη μείωση της ανεργίας, που βεβαίως δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το 20%, αλλά ήταν πάνω από 27% και από την πάταξη της φοροδιαφυγής- βάζουν σε μία άλλη πορεία την οικονομία μας και είναι αποδεκτό αυτό και από τους εκπροσώπους των θεσμών» σημείωσε η ίδια.

Παράλληλα, αναγνώρισε, πως «πολλά μέτρα είναι δύσκολα», προσθέτοντας πως το κλίμα για την οικονομία βελτιώνεται «και ελπίζουμε ότι το 2018 θα έχουμε εξασφαλίσει τον δημοσιονομικό χώρο, για να μπορέσουν να γίνουν και μειώσεις των συντελεστών, που είναι υψηλοί».

Σε ό,τι αφορά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «συμβολίζει ότι όταν πηγαίνουν καλά οι αριθμοί πρέπει να πηγαίνουν καλά και οι άνθρωποι και γι αυτόν τον λόγο ήταν και πολλαπλάσιο από το περσινό κοινωνικό μέρισμα».

Διευκρίνισε, δε, ότι το υπερπλεόνασμα προήλθε «από τη σημαντική μείωση της ανεργίας, που σημαίνει ότι δίνουν προς τον ΕΦΚΑ τις εισφορές τους οι εργαζόμενοι, από την εκκαθάριση πολλών συντάξεων, που τακτοποιήθηκαν, και από την προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας».

Κληθείσα να σχολιάσει τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη, σημείωσε: «Εφόσον πιαστούν οι στόχοι, θα είμαστε και σε θέση να κάνουμε αυτή τη δημοσιονομική διεύρυνση και τη μείωση των συντελεστών». Παρατήρησε, δε, πως «οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν πιάσει τους στόχους, που είχαν τεθεί, και πολλά από αυτά τα μέτρα που ήλθαν στη Βουλή δεν ήταν επιλογή της σημερινής κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα σχετικά με την προοπτική ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, είπε: «Έχει αλλάξει το κλίμα, είναι πολύ πιο θετικά τα μηνύματα, νομίζω ότι θα κλείσει, οπότε να μπούμε μετά σε συζήτηση και για το χρέος».

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ανέφερε πως «έχουμε μπροστά μας χρόνο», εκτιμώντας πως «έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών, με την πολυεπίπεδη ατζέντα της κυβέρνησης ανακτάται σταδιακά η εμπιστοσύνη και των πολιτών και των επενδυτών». «Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε και πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να γίνουν νωρίτερα εκλογές. Πιστεύω ότι θα εξαντλήσουμε αυτές τις προσπάθειες, μέσα στον χρόνο που μας έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε…

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.