ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ-ΣΑΜΗ-ΙΘΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Η αναμενόμενη επανεκκίνηση της ιστορικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Πάτρας με τη Σάμη και την Ιθάκη, συνοδεύτηκε από μία δυνατή συγκέντρωση φορέων και κατοίκων της Ιθάκης χθες, 4/2, στο Βαθύ και στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου. Στην τοποθέτησή της η Βουλευτής του νομού αναφέρθηκε στη σημειολογία της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη πριν μερικούς μήνες, οπότε και εξήγγειλε την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, και την ψήφιση στη συνέχεια πολλών θετικών μέτρων όπου δύο εξ αυτών κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά για τα νησιά μας.

Πρόκειται αφενός για την επαναδρομολόγηση πλοίου από και προς την Πάτρα, σε επιδοτούμενη βάση και άρα με προοπτική μονιμοποίησης, και αφετέρου για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός αιτήματος που εκκρεμούσε επί δεκαετίες για τα νησιά μας και που εφαρμόζεται για πρώτη φορά καθολικά σε όλη τη νησιωτική χώρα.

Η σημερινή κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι νησιώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και γι’ αυτό νομοθετεί θετικά μέτρα που δίνουν κίνητρα και ελαφρύνσεις για τις τοπικές οικονομίες των νησιών μας.

Ιθάκη, 5 Φλεβάρη 2019

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.