ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΙΘΑΚΗ – ΣΑΜΗ – ΠΑΤΡΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη 25/10/2017 αναμένεται η οριστική απόφαση για το θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής Σάμη Κεφαλονιάς– Πάτρα – Ιθάκη. Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αναγνωρίζει πάντως την αναγκαιότητα να μπει και πάλι πλοίο στη γραμμή, σε μια συζήτηση που θεωρείται μαραθώνια αφού ξεκίνησε στις 11 σήμερα το πρωί της 19/10 ωστόσο θα χρειαστούν μερικές ακόμη μέρες υπομονής και αγωνίας για να μάθουμε αν τελικά όντως θα εγκριθεί το αίτημα που έχει κατατεθεί για την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη, από την εταιρία Kefalonian Lines.

Το ΣΑΣ – Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ανέβαλε όλες τις αποφάσεις των εκτός ημερησίας θεμάτων που ήρθαν στην συνεδρίαση και όπως ανακοίνωσε θα αποφασίσει οριστικά την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στο αίτημα που ετέθη.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ
Εισηγητής από την Kefalonian Lines ήταν ο Διονύσης Λυκούδης ο οποίος ζήτησε άμεσα, από την 1η Νοεμβρίου να πάρει το δρομολόγιο η ναυτιλιακή εταιρία Kefalonian Lines με μοναδική απαίτηση τα δρομολόγια με αφετηρία την Κυλλήνη να έχουν απόσταση δύο ωρών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά δρομολογίων, το οποίο άλλωστε επιθυμεί και το επιβατικό κοινό.

Από τη πλευρά της, εκπρόσωπος της Ionian Group ζήτησε να συζητηθούν πρώτα τα τακτικά δρομολόγια των δρομολόγιών Κυλλήνης – Πόρου και έπειτα να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα οι δύο εταιρίες. Μάλιστα όπως ειπε συκεκριμένα ο δικηγόρος και εκπρόσωπος της Ionian Group κ. Αργυρόπουλος «δώστε μας τα τακτικά δρομολόγια της εταιρίας και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε».
Κάτι στο οποίο αντέδρασε η εταιρία Kefalonian Lines λέγοντας ότι ουσιαστικά υπεκφεύγει να μπει στην ουσία του θέματος. Τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα μεταξύ τους και πρέπει να συζητηθούν μαζί.
Την πρόταση της Kefalonian Lines στήριξαν τόσο ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου καθώς και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θανάσης Λιβιτσάνης.

22687614_1997602620469101_3899772280085349231_n
Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, τόνισε σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ: «Ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ακρόαση όλων των φορέων σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας Kefalonian Lines του Διονύση Λυκούδη για την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα Σάμη Ιθάκη. Το ΣΑΣ αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας της γραμμής και επαναφέρει το θέμα για συζήτηση και τελική απόφαση την Τετάρτη 25 Οκτώβρη σε έκτακτο ΣΑΣ στο οποίο θα παραβρεθούμε.
Το ΣΑΣ προτείνει την 5ετή ανάθεση δημόσιας Υπηρεσίας προς την εταιρεία. Μαζί με την Βουλευτή του νομού (εννοεί την κυρία Θεοπεφτάτου), όλοι θα επανέλθουμε την επόμενη εβδομάδα για να στηρίξουμε τη μοναδική και ταυτόχρονα συμφέρουσα πρόταση του Διονύση Λυκούδη δίνοντας τη λύση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Ιθάκης. Παραμένουμε σε εγρήγορση».

Σε ανακοίνωσή της η Kefalonian Lines τονίζει «κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. έπραξε στο έπακρο το χρέος της απέναντι στο Κεφαλλονίτικο και Ιθακήσιο λαό, εφόσον τήρησε επακριβώς με την πρότασή της τα όσα είχε εξαγγείλει για τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.
Το θέμα αναβλήθηκε για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, παρόλο που η εταιρεία μας ζήτησε πολύ έντονα η απόφαση να ληφθεί σήμερα.
Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Βουλευτή του νησιού μας κα Α. Θεοπεφτάτου για την στάση της στο ζήτημα και την καίρια παρέμβαση της στο Σ.Α.Σ., καθώς και όλους τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης των νησιών μας οι οποίοι παραβρέθηκαν και μίλησαν για το πρόβλημα της Ιθάκης.
Ελπίζουμε η αναβολή της απόφασης να μην αποτελεί τέχνασμα προκειμένου να ναυαγήσει η λύση του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στα νησιά μας.
Εν αναμονή της Τετάρτης…»

Για την Kefalonian Lines
Με εκτίμηση,
Σπυρίδων Δ. Λυκούδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.