ΤΟ PROJECT MEETING THE ODYSSEY

Το project Meeting the Odyssey σαλπάρει για την Ελλάδα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο,κατά το τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη. Σχεδόν όλες οι παραγωγές και οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο project θα είναι στην τουρνέ αυτού του καλοκαιριού. Το φετινό τουρ, με περίπου 50 καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη, είναι ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα για τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη φιλοσοφία, τη μυθολογία και την ιστορία της που μοιραζόμαστε όλοι σήμερα.

Παράλληλα θα είναι ένα διεθνές θεατρικό τουρ σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Έλληνες και τους πρόσφυγες που έχουν ξεχαστεί από την Ευρώπη. Κατά το 2014-2015, το Meeting the Odyssey ταξίδεψε στη Βαλτική Θάλασσα και τη Μεσόγειο και έδεσε σε περισσότερα από 25 λιμάνια. Στη διάρκεια του τουρ έλαβαν χώρα πάνω από 110 παραστάσεις με τέσσερις διαφορετικές παραγωγές και δημιουργήθηκαν περίπου 15 Instant Performances σε 15 διαφορετικές τοποθεσίες της Ευρώπης.

Τις performances παρακολούθησαν σχεδόν 20.000 άτομα στο σύνολο.Το ταξίδι ολοκληρώνεται στο νησί της Ικαρίας, όπου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Waiting for the Rain» και «Landing», ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πενθήμερο θεατρικό εργαστήριο από τον σκηνοθέτη Peter Kirk και τους συνεργάτες του,το αποτέλεσμα του οποίου θα παρουσιαστεί σε μία Instant Performance.

Πρόγραμμα

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΛΙΜΑΝΙ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ

Άφιξη του Ιστορικού ξύλινου πλοίου Hoppet

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΚΟΥΖΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ

Waiting for the Rain

Opolski teatr (Poland), Viirus teater (Finland),Scarlattine Teatro (Italy)

Θεατρική παράσταση για την Πηνελόπη, σύζυγο του Οδυσσέα

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΛΙΜΑΝΙ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΥΔΗΛΟΣ

Landing show

ScarlattineTeatro (Italy) -Asterions Hus,

Viirus Theater (Finland), Regione Lombardia

Ένα ιταλικό θεατρικό έργο για την επιστροφή του Οδυσσέα στο παλάτι της Ιθάκης Instant Workshop

17-21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΕΥΔΗΛΟΣ

Το εργαστήριο υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Peter Kirk, εμπνευσμένο επίσης από την «Οδύσσεια» του Ομήρου, χρησιμοποιεί αναφορές από αυτήν, αλλά με ελεύθερη προσέγγιση. Βασικό θέμα είναι η άφιξη και η αναχώρηση, τι ιστορίες μπορεί να αγκαλιάζουν αυτές, σε τι σχέσεις αφορούν, τι και ποιος μένει πίσω, τι και ποιος ακολουθεί στο ταξίδι, τι αλλαγές επιφέρουν, ποια είναι η εικόνα που μας μένει στο τέλος… Μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις, επέρχεται ο αυτοσχεδιασμός, η συλλογή ιστοριών, ο συνδυασμός, η συνεργασία και ο διάλογος μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών.

Απευθύνεται σε όλους άνω των 15 ετών. Διάρκεια: 5 ημέρες Συμμετοχή: Δωρεάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.