ΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΟ ΚΙΟΝΙ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Για να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια. Το σπίτι αυτό δεν ήταν του Καραϊσκάκη, και έζησε λίγο διάστημα εδώ. Ήταν του γιατρού Φωκά ΠαΪζη (Παϊση), όπως τον αποκαλεί στα γράμματα του), ο οποίος ήταν κουμπάρος του.

Ο Καραϊσκάκης είχε την οικογένεια του στο Κάλαμο, για ασφάλεια και επειδή έπασχε από φυματίωση έγραψε στο κουμπάρο του να συναντηθούν για να τον βοηθήσει ως γιατρός. Έτσι τον Οκτώβρη του 1823 ξεκίνησε από την Καντήλα και κατέπλευσε στο Βαθύ, όπου οι Αγγλικές αρχές δεν τον άφησαν να αποπλεύσει και κατέφυγε στο κουμπάρο του στο Κιόνι όπου του ζήτησε να του συστήσει γιατρούς και έμπιστους ανθρώπους στη Κεφαλλονιά και εκεί συναντήθηκε με το Νότη Μπότσαρη και το Λόρδο Byron.

Ξεκινώντας να φύγει μαζί με το Γερμανό γιατρό Millingen για το Μεσολόγγι, πέφτουν σε κακοκαιρία και παγκιάρουν στην Αγία Ευφημία και από κει στον Αετό πιθανόν στις 10 Δεκέμβρη. Εκεί είπε ότι δεν θα συνεχίσει για το Μεσολόγγι, αλλά θα μείνει στου κουμπάρου του στο Κιόνι για να ξεκουραστεί και να περιμένει την οικογένεια του από το Κάλαμο για να τους δει.

Έτσι έμεινε στο Κιόνι για λίγες εβδομάδες, έως τις αρχές του 1824.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.