ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους στάθηκαν στο πλάι μας κατά την διάρκεια της προεκλογικής μας προσπάθειας καθώς και όλους εκείνους που συνέτειναν είτε με την ψήφο τους είτε με τα καλά τους λόγια δίνοντας δύναμη, πίστη και στήριξη στις πεποιθήσεις μας αναγνωρίζοντας τις ειλικρινείς και έντιμες προθέσεις μας έτσι ώστε να υπερισχύσει η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ο πληθυντικός οφείλεται στο γεγονός πως η προσπάθεια ήταν συλλογική και πως ο εκάστοτε εκπρόσωπος για μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος στην λειτουργία ενός συνόλου μέσα στο οποίο κυριαρχούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και όχι οι φράξιες, οι εγωτισμοί , οι καθοδηγητές και οι επαΐοντες και ειδήμονες επί παντός επιστητού. Έτσι προέκυψε και η δική μου υποψηφιότητα. Μια συλλογική απόφαση η οποία με τίμησε ιδιαίτερα !! Επιπλέον, αποτέλεσαν ιδιαίτερη τιμή τα μηνύματα, τα λόγια και οι ευχές συνανθρώπων οι οποίοι είναι ιδεολογικά προσκείμενοι σε άλλους πολιτικούς φορείς, θεώρησαν όμως πως τιμήθηκαν και αυτοί ως φίλοι, συγγενείς.

Εντάσσονται στα ημαρτημένα των παρελκομένων των εκλογών διάφορα “επεισόδια” τα οποία, σαφώς, μοιάζουν με πταίσματα και πείσματα μικρών παιδιών. Παρόλαυτά, μέσα στην τραγελαφικότητά τους έχουν την δική τους, σημαντική, πολιτική σημασία. Δεν βγήκαμε εις άγραν ψήφου όχι γιατί “σνομπάραμε” τους ψηφοφόρους αλλά επειδή δεν παίζουμε με την νοημοσύνη κανενός πολίτη. Καθείς έχει την δική του κρίση και εμείς δεν νιώθουμε πιο έξυπνοι από άλλους. Οπορτουνιστής είναι αυτός που τύποις ή ουσία αυτοπροτίνεται διακριτά και διακριτικά και όχι εκείνος που αποδέχεται την ευθύνη μιας συλλογικής απόφασης. Έπειτα, μας προέκυψαν και οι όψιμοι “οικολόγοι” !! Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί !! Κοντή και στενή μνήμη με περίσσιο θράσος. Και αυτά όμως διαθέτουν το άλλοθι του ακαταλόγιστου και βέβαια διδάσκουν.

Καταληκτικά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως ήταν μια καθόλα όμορφη εμπειρία αφού αποκομίσαμε γνώσεις που αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την πνευματική και ψυχική εξέλιξη και πρόοδο ενός Ανθρώπου.

Ο Λαός ωρίμασε και έδωσε απαντήσεις ηχηρές Δεξιά και “Αριστερά” απέπεμψε τον νεποτισμό και τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό αποποιήθηκε θερμοκέφαλες αντιδράσεις και προλεταριακές δικτατορίες. Όμως ενεχείρισαι στον ΣΥΡΙΖΑ τεράστιες ευθύνες τις οποίες αν δεν κατορθώσει να σηκώσει, ως οφείλει, θα λογοδοτήσει με τη σειρά του στο Λαό. Υπάρχουν μερικοί τομείς όπου οποιαδήποτε αποτυχία θα σημάνουν το τέλος του οράματος που δημιούργησε. Αυτοί είναι η υγεία η παιδεία και η αξιοκρατία. Η υγεία, η παιδεία και η εργασία είναι από εκείνα τα κοινωνικά δικαιώματα που έχουν πληγεί καθοριστικά. Ο τομέας της υγείας πρέπει να λάβει ξανά το κοινωνικό του πρόσωπο. Στην παιδεία χρειάζεται να ενταχθεί άμεσα η έρευνα. Χωρίς έρευνα δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική παιδεία τέτοια που να προωθήσει την οικονομική και πολιτιστική ανάταση του τόπου. Βασική προϋπόθεση επιτυχίας στους τομείς αυτούς, αλλά και σε πολλούς άλλους, είναι το τέλος του πελατιακού κράτους και η αξιοκρατία. Αποτυχία στους τομείς αυτούς θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το ακραίο “πολιτικό” μόρφωμα του νεο-ναζισμού και θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική επικράτηση των νόμων της ζούγκλας του μεγαλο-αστικού νεοφιλελευθερισμού. Θα είμαστε εδώ να ελέγχουμε, όσο είναι δυνατόν, το κυβερνητικό έργο όχι ως άβουλα κομματόσκυλα αλλά να κρίνουμε ως σκεπτόμενοι, πνευματικά ελεύθεροι πολίτες.

Για ακόμη μια φορά ευχαριστούμε όλους τους συμπαραστάτες στην προσπάθεια που κάναμε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.