ΤΣΙΟΔΡΑΣ: «ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ»

Θορυβημένοι εμφανίζονται κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός από το μειωμένο αίσθημα ατομικής ευθύνης το οποίο επιδεικνύουν ορισμένοι πολίτες, αφήνοντας την Αττική και τα αστικά κέντρα και μεταβαίνοντας προς τη νησιωτική Ελλάδα, δήθεν για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ενημερώνει καθημερινά το πανελλήνιο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, μετέδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. «Να μην απομακρύνονται στα νησιά ομάδες πληθυσμού των αστικών κέντρων και ιδιαίτερα άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου, τα οποία ούτως ή άλλως έπρεπε να έχουν αυτοπεριοριστεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας και υπογράμμισε τις αντικειμενικές δυσκολίες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στα νησιά, οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφέρονται με αεροδιακομιδή.

Ερωτηθείς για το θέμα των μετακινήσεων του πληθυσμού μέσα στη χώρα από τα αστικά κέντρα προς την περιφέρεια, ο γνωστός λοιμωξιολόγος, τόνισε ότι αυτή η τακτική είναι βασική αιτία διασποράς και επιπλοκής της νόσου και μάλιστα στην επαρχία, όπου το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει μεγαλύτερες ελλείψεις και δυσκολίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.