ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑ- ΣΑΜΗ- ΙΘΑΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015!

Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε καράβι στη γραμμή «Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη», τουλάχιστον για φέτος!Κι αυτό είναι πέρα για πέρα σίγουρο!  Όσα… ψηφίσματα κι αν βγουν, όση κινητοποίηση κι αν υπάρχει και εκδηλωθεί! Αφού:

  1. Το αν θα μπει καράβι ή όχι, δεν εξαρτάται από την Διοίκηση (Τοπική ή άλλη) αλλά από τους εφοπλιστές, οι οποίοι και, όπως είναι «φυσικό» το πρώτο που υπολογίζουν είναι το κόστος της συγκεκριμένης γραμμής και το κέρδος που θα έχουν από την εκμετάλλευσή της.
  1. Υπήρχε ενδιαφέρον από τουλάχιστον μια εταιρία, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Και η συγκεκριμμένη εταιρία ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προ κειμένου να δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Και ξαφνικά(;) βγαίνει η κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου υπουργού και αναγγέλλει με στόμφο ότι «δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον για τη γραμμή, οπότε η κυβέρνηση «θα πρέπει να σκεφτεί» την «υιοθέτηση ενός μπόνους» για την εταιρία εκείνη που θα ενδιαφερόταν σοβαρά και η οποία θα έπαιρνε με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ το δρομολόγιο».

Και επειδή η μια γκάφα (πρέπει να) ακολουθεί την άλλη, η ανακοίνωση του Υπουργού έσπευδε να συμπληρώσει ότι «αν και αυτό το μέτρο δεν απέδιδε, τότε θα πρέπει να σκεφτούν ( οι κυβερνώντες) την επιδότηση της γραμμής »!

Και τώρα πείτε μου όσοι από σας διαθέτετε την κοινή λογική : Αν είσαστε εσείς ο (όποιος) ενδιαφερόμενος εφοπλιστής και διαβάζατε τα παραπάνω, θα είσαστε τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ να σπεύσετε να διεκδικήσετε τη γραμμή τώρα, όταν με τη δήλωσή του ο Υπουργός, μιλάει για ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ της γραμμής, εν και εφόσον όλες οι άλλες προσπάθειες αποτύχουν; Δεν θα περιμένατε το τρίτο και τελευταίο  στάδιο της επιδότησης; Λέω εγώ τώρα..

(Αν κάποιος ή κάποια από σας διαφωνεί, ας μας εκθέσει εδώ την επιχειρηματολογία του και θα την δημοσιεύσουμε).

Συνοψίζοντας, τολμάμε να χαρακτηρίσουμε την παραπάνω παρέμβαση του Υπουργού από ΗΛΙΘΙΑ έως ΥΠΟΠΤΗ. Και φυσικά, απορούμε με το γεγονός ότι, ούτε η Περιφέρεια ούτε η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς «είδαν ή ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ την ΠΑΤΑΤΑ!

(Και μην επικαλεστεί κανένας τον «πατριωτισμό» ή άλλα «ευγενή αισθήματα» των όποιων πλοιοκτητών. Επιχειρηματίες είναι και το μόνο που επιδιώκουν, είναι το κέρδος. Οι μόνοι που ευθύνονται για την μη λειτουργία της γραμμής Πάτρα- Σάμη- Ιθάκη είναι οι εκλεγμένοι μας και κανένας άλλος. Και φυσικά ο αρμόδιος Υπουργός με τις φαεινές του «ιδέες» (;)

η τσούχτρα

http://www.ionianpress.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.