ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Χθες 23/2 το απόγευμα  στο Επαρχείο Ιθάκης υπογραφή ανάμεσα στον ανάδοχο (εργολάβο) και στην επιβλέπουσα αρχή η σύμβαση εκτέλεσης του εργου του Λιμανιού του Πίσω Αετού παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιαστάτου (σύμπτωση που σήμερα γιορτάζει, ωστόσο είναι ένας καλός λόγος να θυμάται αυτή την βραδιά). 

Το έργο, προϋπολογισμού δημοπράτησης 6.640.000 ευρώ και τελικού ποσού σύμβασης 3.728.227,19 ευρώ, συνυπέγραψε και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας SICAP Α.Τ.Ε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αποπεράτωσης του συνόλου των εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή του λιμανιού Πισαετού εντός 700 ημερών.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Έπαρχος Ιθάκης Σπύρος Τσιντήλας, ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς – Ιθάκης Αλέξανδρος Μοσχονάς, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΙΝ Παναγής Ζησιμάτος, ο πρώην Δήμαρχος Ιθάκης Σπύρος Αρσένης, η πρώην Έπαρχος Ιθάκης Σμαράγδα Σαρδελή, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου, των τοπικών φορέων και συλλόγων και αρκετοί συμπολίτες μας. 

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης τόνισε τη σημασία της μέρας για την Ιθάκη, τη σημασία της αποψινής εκδήλωσης στην Ιθάκη, τα είπε και λίγο έξω απ τα δόντια για τις κακοτοπιές που καραδοκούν (λεγε με ρουφιανιες) και ευχήθηκε και μαζί μ’ αυτόν και όλη η Ιθάκη καλή αποπεράτωση… «Είναι ένα έργο που οι Θιακοί περιμένουν επί πολλά χρόνια. Ένα μεγάλο έργο υποδομής για την Ιθάκη και το Ιόνιο παίρνει το δρόμο υλοποίησης. Το λιμάνι του Πισαετού υλοποιείται μετά από αστοχίες και αμέλειες μετά από καθυστερήσεις και λάθος επιλογές της προηγούμενης περιόδου που έβαλαν  το έργο σε περιπέτειες 9 χρόνων. Τηρούμε τις υποσχέσεις μας, βγάζουμε από το τέλμα τα έργα που είχαν αφεθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, και όπως υποσχεθήκαμε το καλοκαίρι του 2014 στους Θιακούς, προχωρούμε στην υλοποίηση με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ιθάκης» είπε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. 

Στην συνάντηση αρκετοί μίλησαν, πολλοί δεν μίλησαν, ωστόσο υπήρξε ένας γόνιμος προβληματισμός γύρω από τρέχοντα. προβλήματα της Ιθάκης και έγινε ένας σοβαρός διάλογος χωρίς – ευτυχώς-  «θα» και υποσχέσεις.

Να ευχηθούμε κλείνοντας καλή αρχή, καλή δουλειά και καλή αποπεράτωση του τόσο σημαντικού έργου για το νησί της Ιθάκης.

Μ. Δ.

ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ (1)

ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ (2)

Υπογραφή σύμβασης του έργου κατασκευής λιμανιού Πίσω Αετού Ιθακης, Π/Υ 6.660.000€

ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ (3)

ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ (4)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.