«ΥΒΟΝΝΗ, ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑΣ»

Σ ένα νέο χώρο που εκ του μηδενός, με επιμονή και κόπο, διαμόρφωσαν οι νεολαίοι του Φόρκυνα σε θεατρική σκηνή, στο περιβόλι του Μπιρολένη, στο κέντρο της πόλης δίπλα από το Μορφωτικό Κέντρο, ανεβαίνει σήμερα Παρασκευή, αύριο και μεθαύριο η παράσταση ¨Υβόννη, πριγκίπισσα της Βουργουνδίας¨. Είναι ένα έργο γραμμένο στην διάρκεια του μεσοπολέμου από τον Πολωνό υπερρεαλιστή Βίτολντ Γκομπρόβιτς, ένα έργο που σχολιάζει την ¨διακριτική γοητεία της μπουρζουαζίας¨ που μπορεί να χλευάζει, να βιάζει, ακόμη και να σκοτώνει κάθε τι διαφορετικό, κάθε τι που ξεφεύγει από την υποκρισία και το στάτους της δικής της καθεστηκυίας τάξης.

Είναι πάντα δύσκολο το εγχείρημα να ανεβάσει κανείς ένα τέτοιο έργο, μια τέτοια παράσταση, ειδικά στους καιρούς μας και στο νησί μας, αλλά βλέποντας τη γενική πρόβα χθες βράδυ, κάτω από τον έναστρο ουρανό, με τις ευωδιές του περιβολιού να με κατακλύζουν, συγκινήθηκα βλέποντας μια χούφτα παιδιά, τα δικά μας παιδιά, να καταπιάνονται, να παλεύουν και στο τέλος να καταφέρνουν να περάσουν τα μηνύματα του έργου, να αναδεικνύουν ευαίσθητες πτυχές του κόσμου μας, του σημερινού, ενός κόσμου που έχει τόσες πολλές ομοιότητες με το κόσμο της εποχής που γράφτηκε το έργο. Αξίζει τον κόπο να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των παιδιών που σε πείσμα των καιρών επιμένουν διαφορετικά.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – Βασιλικής Δευτεραίου και Κυριάκου Μπούα – Θέμελη και παίζουν οι: Ροδαμάνθη Λάζαρη, Κατερίνα Μολφέση, Ιωάννα Δευτεραίου, Δάφνη Σουρέλλη, Μπρικένα Ντύλια, Διονύσης Δευτεραίος και Γιάννης Μπούας – Θέμελης .

(23/08 Παρασκευή – 24/08 Σάββατο – 25/08 Κυριακή στις 21:30 στο Περιβόλι του Μπιρολένη)