Η ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ., ΟΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Β’ ΒΑΘΜΟΥ

Λοιπόν δεν θα σας το κρύψω, αλλά είναι τόσο προχειράτζα η δουλειά της αυτοαποκαλούμενης (!) “Δυνατής Ομάδας” (το Αρίστης μάλλον θα έπεφτε βαρύ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που όντως μου είχε περάσει κι εμένα από το μυαλό ότι η σούπερ γκάφα του Αντιπεριφερειάρχη Ιθάκης σχετικά με τα 1.6 εκ. ευρώ μπορεί να ήταν και από απλή άγνοια! Τώρα έρχεται και το παραδέχεται κι ο ίδιος. Κατά το λαμπρό παράδειγμα της ιδίας της Περιφερειάρχη, που “μάλωσε” τον Δήμαρχο Λευκάδας γιατί…. δεν την είχε ενημερώσει για δική της Υπηρεσία, διάβασα με ανοιχτό το στόμα τις εξηγήσεις του στο άρθρο που ακολουθεί. Δεν συνηθίζω να αναπαράγω δημοσιεύματα με τα οποία διαφωνώ, αλλά εδώ πρόκειται για αριστούργημα! Βεβαίως κρατάω και μια πισινή να μην ήταν γκάφα και η συγκεκριμένη τακτική του “με συγχωρείτε εγώ δεν πρόσεχα, κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που μιλούσε με την Παπαϊωάννου” να χρησιμοποιείται συστηματικά για να μαζεύουμε τα θέματα όταν βλέπουμε πως ο κόσμος κλωτσάει, αλλά Γιορτές είναι ακόμα, θα είμαι καλοπροαίρετη και θα δεχτώ την άγνοια! Κι ας είχε βουίξει ο τόπος από δημοσιεύματα, όλοι το ξέραμε, μόνον ο κ. Τραυλός δεν πρόσεχε στο μάθημα.

Εάν το θέμα είναι ότι η απόδοση του ποσού στον Δήμο Ιθάκης μπήκε εκτός ημερησίας και η άρνηση στηρίζεται σε αντιρρήσεις επί της διαδικασίας (λέμε τώρα), ας έλεγαν ότι θα ενημερωθούν πληρέστερα και θα ψηφίσουν στο επόμενο περιφερειακό, δεν γίνεται ΚΑΙ να έχουν αρνηθεί την πρόταση επί της αρχής ΚΑΙ να συνεχίζουμε να ακούμε άρες μάρες κουκουνάρες από όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους, με επωδό ότι “το εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια νησί της Ιθάκης” (!!!!!) θα πάρει “τόσα λεφτά και περισσότερα”, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, χωρίς δεσμεύσεις, έτσι, απ’ τη καλή τους τη καρδιά, λες και ζητάμε ελεημοσύνη και μας κάνουν χάρη! Εκτός κι αν για τα 120.000 χιλιάρικα του Γεωργάτου μπαίνει θέμα ηθικής δέσμευσης και για τα 1.6 εκατομμύρια του Γαλιατσάτου δεν μπαίνει! Από πού να το πιάσεις και να μη σου μείνει στα χέρια δηλαδή… συνοπτικά και εν περιλήψει ο Γαλιατσάτος κινούμενος απολύτως θεσμικά τους στρίμωξε κι αντί να το σώσουν έστω και ετεροχρονισμένα οι Δυνατοί της Ιθάκης προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από απίθανες δικαιολογίες, προσωπικές επιθέσεις στον ίδιο τον Γαλιατσάτο και αλαζονικές συμπεριφορές προς όλους όσοι είχαμε την απαίτηση καλύτερης εκπροσώπησης. Ασχέτως του εάν το κονδύλι των 1.6 εκ ευρώ αποδοθεί τελικώς ολόκληρο στον Δήμο Ιθάκης ή όχι (προσωπικά πιστεύω πως θα αποδοθεί, γιατί έχουν εκτεθεί στο μη περαιτέρω), σημασία για μένα έχει ότι η αντιμετώπιση του θέματος από όλους τους εμπλεκόμενους ήταν επιεικώς απαράδεκτη και άφησε σοβαρό αποτύπωμα κακής πολιτικής γραφής για ΟΛΟΥΣ.

Όπως και προεκλογικά, συνεχίζω να αισθάνομαι ότι η Ν.Δ. ζει σε ένα δικό της, παράλληλο σύμπαν, που δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, βασικά δεν υπάρχει κανένας άλλος παρά μόνον οι ημέτεροι, όλα τα οφείλουμε στις “ενέργειές” τους και η χάντρα και το καθρεφτάκι στους ιθαγενείς πάει σύννεφο. Κι όσο πιο μικρός ο τόπος, τόσο πιο ευάλωτη η κοινωνία του, που καταπίνει πολλά αμάσητα “για το καλό του”, εξαγοράζοντας με τη δημόσια σιωπή μια θέση στο τοπικό γίγνεσθαι, ή/και ανταλλάσσοντας την ανοχή της στη πολιτική μπουρδολογία των ημερών με την κοινωνική ή προσωπική βολή της. Πολύ λυπηρό για μένα αυτό, που πάντα προκρίνω τις καλές πρακτικές στο δημόσιο βίο όπου κι αν τις συναντώ, ασχέτως πολιτικής ταυτότητας. Φοβάμαι πως η επαναφορά της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη στα πράγματα θα αλλοιώσει μακροπρόθεσμα πολλά και πολλούς, ειδικά όταν η ομοψυχία στο νησί μου, που διαχρονικά σπαράχτηκε από κοινωνικο-πολιτικές έριδες και διχόνοια, δεν ήρθε από μόνη της, καλλιεργήθηκε στρατηγικά και επίπονα, με πολλές προσωπικές υποχωρήσεις όσων συμμετείχαμε σε αυτό το “κοινωνικό πείραμα” αφύπνισης. Παρατηρώντας τις αντιδράσεις του κόσμου, ή μάλλον την απουσία τους, σε εξώφθαλμα κακές δημόσιες πρακτικές της Περιφέρειας φοβάμαι πως σύντομα η Ιθάκη θα επανέλθει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Γιατί η σιωπή είναι πάντα προάγγελος της οργής, όπως η αλαζονεία προάγγελος της πτώσης.

Μακριά από μένα η προσωποποιημένη πολιτική, πάντα αγωνιζόμουν και αγωνίζομαι θεσμικά και ιδεολογικά για τους σκοπούς που υποστηρίζω, αλλά όταν η θέση φέρει βάρος, τα ατοπήματα στην επικοινωνία με τους πολίτες χρεώνονται αναπόφευκτα και στο πρόσωπο. Και μέχρι σήμερα έχουν γίνει ήδη πολλά και σοβαρά. Οι καλές προθέσεις και τα συναισθήματά μας για ένα τόπο δεν φθάνουν, ο κ. Τραυλός μπορεί να είναι ένας συμπαθέστατος άνθρωπος στην προσωπική του ζωή, αλλά υπάρχει και η ατομική, εκτός της συλλογικής παραταξιακής/κομματικής ευθύνης της θέσης του, όπως και κάθε θέσης δημοσίου συμφέροντος. Εύχομαι κι ελπίζω οι κύριοι της Ν.Δ. και οι συνεργάτες τους στο νησάκι μου να αρχίσουν να δίνουν σοβαρότερες εξηγήσεις για τη στάση τους στα πράγματα που μας αφορούν, να κάνουν ουσιαστικές και ολοκληρωμένες αναπτυξιακές προτάσεις γιατί αυτή είναι η δουλειά τους από τη θέση που βρίσκονται και να ξεκινήσουν κάποια στιγμή να μας μιλάνε για τα δικά τους μεγάλα έργα στο νησί, εκεί δηλαδή που αφήσαμε τη συζήτηση με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Γιατί με υπονοούμενα, ευχολόγια, στρεβλώσεις και μισόλογα πολιτική δεν γίνεται. Ούτε και καταδεχόμαστε να κάνουμε, εξ άλλου.-

Υ.Γ.: Για το επί της ουσίας, τα χρήματα που ήρθαν…δέκα χρόνια νωρίτερα δι’ ενεργειών Κράτσα και τα λοιπά καλολογικά στοιχεία που διαβάζω εννοείται δεν κάνω διορθώσεις, αναφέρω απλώς ότι η απόφαση του ΣτΕ ελήφθη στις αρχές του 2019, χωρίς να χρειαστούν “ενέργειες”! Και ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο αναφέρεται ο κ. Τραυλός ήταν έκτακτο ακριβώς γιατί θα έχαναν τις ημερομηνίες να πάρουν αυτά τα λεφτά. “Ποτέ δεν γνώριζα ότι τα χρήματα αυτά, αν και εφόσον έρχονταν, η ΑΝΑΣΑ τα είχε δεσμεύσει ηθικά μόνο για την Ιθάκη”, λέει ο κ. Τραυλός, άρα εκτός που δεν γνώριζε κάτι δημοσιευμένο ακόμα και από τον Δήμο Ιθάκης, μας λέει ότι δεν γνώριζε και την απόφαση του ΣτΕ???!!! Εύγε!

ΑΝΝΑ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ-ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.