2η ΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ

Την Κυριακή (3/3/19) ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα παίδων (Κ-14) για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019, με την ομάδα μας να καταλαμβάνει την ιδιαίτερα τιμητική δεύτερη θέση.

Στον τελικό της διοργάνωσης η Πρόοδος ηττήθηκε από την Εικοσιμία με σκορ 2-1. Στον ημιτελικό την προηγούμενη ημέρα είχαμε νικήσει τον Παλληξουριακό, ενώ η Εικοσιμία προκρίθηκε επί της Σάμης, με όλα τα σκορ 2-1.

Η φετινή προσπάθεια ήταν ξεχωριστή από κάθε άλλη στο παρελθόν. Αφενός γιατί – από τη στιγμή που έβγαιναν αριθμητικά οι ποδοσφαιριστές – συμμετείχαμε στο πρωτάθλημα Παίδων, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που η Πρόοδος «κατέβαζε» προπαίδες. Αφετέρου, γιατί στην ομάδα συμμετείχαν παιδιά και από τη βόρειο Ιθάκη. Με πρωτοβουλία του συμβουλίου μας προσεγγίσαμε τον ΠΑΟ Οδυσσέας και σε άψογη συνεργασία των δύο σωματείων έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε όλα τα παιδιά του Γυμνασίου που παίζουν ποδόσφαιρο, όχι μόνο της Προόδου, να μην μένουν μακριά από τα γήπεδο, λόγω της αδυναμίας κατάρτισης ομάδας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Τα παιδιά μας, με προπονητή τον Χρήστο Μανωλόπουλο και άξιο συμπαραστάτη του σε πολλούς αγώνες τον Στάθη Πόρτολο, σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος έδειξαν μία πολλή ωραία εικόνα, με αθλητική παιδεία, με ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και με πολύ καλό κλίμα σεβασμού εντός ομάδας. Εικόνα που αντιπροσωπεύει αυτά για τα οποία προσπαθούμε.

Το αποτέλεσμα, τελικά, μπορεί να μην ήταν το ιδανικό, ωστόσο δεν αλλάζει αυτό που δημιουργήθηκε. Μία ομάδα που στην πορεία της τόσα χρόνια (παίζουν μαζί από προπαίδες) έγινε παρέα και ποδοσφαιριστές που έμαθαν να αγωνίζονται για τους συμπαίκτες τους και για το σωματείο, αξίζουν συγχαρητήρια και χαίρουν σεβασμού.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, στα παιδιά, στους προπονητές τους, Χρήστο και Στάθη, και στους γονείς τους. Εμείς, ως συμβούλιο θα είμαστε εδώ για να παρέχουμε ό,τι μπορούμε ώστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια τόσο για τους ίδιους ως ποδοσφαιριστές, όσο και στα νέα τμήματα υποδομών που θα ακολουθήσουν.

Υ.Γ.: Είναι απίστευτη κι απερίγραπτη η εικόνα παιδιών να κλαίνε μετά από έναν χαμένο τελικό. Όχι φυσικά για το κύπελλο, αλλά νοιώθοντας αδικημένοι για τον αγώνα που μόλις έληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.