300.000 € ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΩΝ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΝΑΩΝ

Tην ένταξη 5 νέων έργων Πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού 2.450.000,00€  στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πρόκειται για τα πρώτα νέα έργα στον τομέα του πολιτισμού στα Ιόνια Νησιά, που εντάσσονται στο ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020 και αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη δύο δέσμες έργων.

Τα έργα που εντάχθηκαν αφορούν την ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση στοιχείων πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα:

«Στερέωση και Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Σουλλάρων Κεφαλονιάς», με προϋπολογισμό ένταξης 000,00€

«Αποκατάσταση και Ανάδειξη Παλαιοχριστιανικών Βασιλικών Αγίας Μαρίνας και Αγίου Στεφάνου, στη θέση Οζιά Παξών», με προϋπολογισμό ένταξης 300.000,00€

«Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα», με προϋπολογισμό ένταξης 550.000,00€

«Αποκατάσταση και Ανάδειξη Ενετικών Ναυπηγείων Γουβιών Κέρκυρας», με προϋπολογισμό ένταξης 500.000,00€ , και

«Βελτίωση Μουσειακών Υποδομών και Συντήρηση Τοιχογραφιών Μεταβυζαντινών Ναών Νήσου Ιθάκης», με προϋπολογισμό ένταξης 300.000,00€. (Αφορά τη συντήρηση των τοιχογραφιών τριών μεταβυζαντινών ναών της Ιθάκης του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου στο Περαχώρι και στην Εξωγή η Ευαγγελίστρια και ο Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου).

Δικαιούχοι των έργων αυτών είναι το Υπουργείο Πολιτισμού – Δ/νση αναστήλωσης όσον αφορά στο πρώτο και οι αρμόδιες Εφορείες αρχαιοτήτων κατά περίπτωση στα άλλα 4 έργα. Μέσω των έργων αυτών προστατεύονται, και αποκαθίστανται σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία στα νησιά της Περιφέρειας ώστε να αναδειχθούν και να αποδοθούν σε χρήση.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.