4η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε μια άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, σε μια ιστορική αίθουσα γεμάτη από σπουδαίους ανθρώπους, συνετελέσθη και φέτος η τελετή βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα: συντοπιτών μας που προσφέρουν με τον έργο τους καθημερινά, δίνοντας παράδειγμα για ένα καλύτερο Κόσμο, φωτίζοντας τα Ιόνια Νησιά, την Ελλάδα και ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

Προσεκτικά επιλεγμένοι οι βραβευθέντες, με έντονα κοινωνικό πρόσημο η επιλογή τους. Κατάμεστη η αίθουσα της Παλιάς Βουλής από τον κόσμο που συνέρρευσε προκειμένου να βρεθεί δίπλα σε συμπατριώτες και αγαπημένους, οικογένειες ολόκληρες που έκαναν το ταξίδι από πολύ μακριά, από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ελβετία και την Κωνσταντινούπολη για να μοιραστούν τη τιμή και τη χαρά των δικών τους ανθρώπων, κάτι που δείχνει και την αναγνώριση και καταξίωση αυτού του θεσμού.

Πολλές φορές ξεσπάσαμε σε χειροκροτήματα, ακόμα περισσότερες δακρύσαμε. Το επίπεδο των τοποθετήσεων των βραβευθέντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και μας θύμισε τί σημαίνουν οι ρίζες μας, διαχρονικά.

Από το Νησί της Ιθάκης φέτος βραβεύθηκαν δυο πανέμορφοι, αεικίνητοι και αποτελεσματικοί άνθρωποι: η κυρία Αριάνα Φερεντίνου, δημοσιογράφος-ποιήτρια-δοκιμιογράφος, μια υπέροχη, εργατική και ατρόμητη γυναίκα! Και ο Dr “Forty-Under-40” Γιώργος Δευτεραίος, ΜD, που με την πρωτοποριακή του έρευνα στον καρκίνο του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας κέρδισε επάξια τον τίτλο του Νεαρού Κορυφαίου Παθολογοανατόμου (2016) στις ΗΠΑ και έχει θέσει γερές βάσεις στον χώρο της Μοριακής Βιολογίας και της Ιατρικής Ακριβείας του Μέλλοντος.

Αισθητή η παρουσία των Ιθακησίων στην αίθουσα, ανάμεσά τους η κ. Έφη Ξυνή, ο κ. Ανδρέας Μανιάς, ο κ. Σπύρος Ράζος, ο κ. Γιάννης Καρατζής, ο κ. Χρυσόστομος Μανιάς, η κ. Αννα Δευτεραίου – Σταθοπούλου και κα.

Ευχαριστούμε την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-HELLENIC UNION OF ΗEPTANESIANS για τη μοναδική εμπειρία, αλλά και γιατί βρίσκει πάντα ιδιαίτερα ποιοτικούς, υψηλής αισθητικής τρόπους να κρατάει τους Επτανήσιους ενωμένους και περήφανους για τις ρίζες τους και για τη διαχρονική δυναμική τους στα υψηλά της Ζωής.

Η εκδήλωση καλύφθηκε από την ΕΡΤ και θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε – και να δούμε – περισσότερα στις επόμενες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.