ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ «ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ»

Μετά από τη συζήτηση του θέματος στο ΣΑΣ, αποφασίστηκε η επαναφορά (αυτού του φλέγοντος για την Ιθάκη θέματος) σε μία νέα συνεδρίαση την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11 π.μ.
Όλοι οι Ιθακήσιοι πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της Δημοτικής αρχής για την ευόδωση αυτού του πολυπόθητου στόχου, δηλαδή την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής «ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ». Το θέμα πλέον έχει ωριμάσει και ήρθε, νομίζω, η ώρα να βρεθεί λύση στο ΠΑΓΙΟ και ΔΙΚΑΙΟ αυτό αίτημα των Ιθακησίων και όχι μόνο.
Για τον σκοπό αυτό θα συμμετάσχω κι εγώ με την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου Ιθακησίων Πάτρας στη συνεδρίαση του ΣΑΣ, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., ενώνοντας τη φωνή μου με αυτήν της Δημοτικής Αρχής και των συμπατριωτών μου.

Ιωάννης Δ. Καραντζής

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΤΡΑΙΣ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ «Ο ΟΔΥΣΣΕΥΣ»

ΠΡΟΣ:
Τον Αξιότιμο Υπουργό
Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
ΚΟΙΝ:
1. Συμβούλιο Ακτοπλοϊκής Συγκοινωνίας (ΣΑΣ)
2. Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου

ΘΕΜΑ: Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιθακησίων Πάτρας «Ο Οδυσσεύς», εκφράζοντας όλους τους Ιθακήσιους της Πάτρας μέλη του Συλλόγου μας, σας αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής «ΠΑΤΡΑ- ΣΑΜΗ – ΙΘΑΚΗ», που διακόπηκε ύστερα από σαράντα (40) και πλέον έτη λειτουργίας, προκειμένου να τερματιστεί η ταλαιπωρία των συμπατριωτών μας, οι οποίοι αυτόν τον καιρό χρειάζονται αρκετές ώρες να φθάσουν στον προορισμό τους.
Τα συμφέροντα των πολιτών της Ιθάκης αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της Κεφαλληνίας είναι με την πόλη της Πάτρας, καθώς αυτή αποτελεί το πλησιέστερο σημαντικό εμπορικό κέντρο και καλύπτει σοβαρές ιατρικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των πολιτών.
Το πάγιο αλλά και δίκαιο αίτημα των Ιθακησίων έχει διατυπωθεί και κοινοποιηθεί στην υπηρεσία σας και κατά το πρόσφατο παρελθόν όχι μόνο από το Σύλλογό μας αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, τον Εμπορικό Σύλλογο Ιθάκης και τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών.
Πρόσφατα κατατέθηκε στο ΣΑΣ αίτηση της ναυτιλιακής εταιρείας Kefalonian Lines για την επαναλειτουργία της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής, η οποία θα συζητηθεί- όπως γνωρίζετε- την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στο Συμβούλιό σας. Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου σας γνωστοποιούμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιθάκης και σας παρακαλούμε θερμά να κάνετε από την πλευρά σας ό,τι απαιτείται, ώστε η πρόταση της ναυτιλιακής εταιρείας Kefalonian Lines να λάβει την απαραίτητη έγκριση.
Με Τιμή

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Δ. Καραντζής
π. Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Πατρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.