«ΑΓΡΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ ΤΟΥ ΦΟΡΚΥΝΑ

Με το έργο του Γιάννη Τσίρου «Αγριος Σπόρος» «συναντηθήκαμε» μερικά χρόνια πριν, πρώτα διαβάζοντάς το και μετά βλέποντάς το στην σκηνή του «Επί Κολωνώ», ύστερα από προτροπή της Ζαχαρούλας Φιαμπόλη, σκηνοθέτιδας της παράστασης που ανεβάζει η θεατρική κολεκτίβα του Φόρκυνα.

Μέσα στον περίεργο φετινό χειμώνα όπου οι λέξεις «ευθύνη» και «εγκλεισμός» γίνανε μέρος μιας παράξενης καθημερινότητας, μιας καθημερινότητας που ξαφνικά έγινε «άσκηση επιβίωσης» και οι «μισές αλήθειες» έτρεφαν και θέριευαν τις προκαταλήψεις ο Άγριος Σπόρος έμοιαζε πιο έτοιμος από ποτέ να φυτρώσει και να θεριέψει στο νησί μας.

Έτσι μαζευτήκαμε και αρχίσαμε να αναζητούμε τις «κρυμμένες αλήθειες» του σπουδαίου αυτού νεοελληνικού έργου με στόχο να τις βγάλουμε στην επιφάνεια και να γευτούμε την διαδρομή της αναζήτησης, όσο επίπονη και κοπιαστική και αν είναι αυτή.

Οι πρόβες ξεκίνησαν μέσα στο χειμώνα αλλά ο υποχρεωτικός εγκλεισμός ανέστειλε όλες τις διαδικασίες και την πρεμιέρα του έργου.

Πρόθεσή της ομάδας, εφ΄όσον όλα εξελιχθούν ομαλά στον υγειονομικό τομέα, είναι το έργο να ανέβει σε εξωτερικό χώρο, στον «φυσικό» του χώρο, σε μια καντίνα σε παραλία της Ιθάκης.

Ευελπιστούμε ότι ο κόσμος θα ξεπεράσει τους φόβους του και θα έρθει να βροντοφωνάξουμε μαζί «ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ» και «ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» μαζί με το Σταύρο, ένα από τα τρία πρόσωπα του έργου.

Την σκηνοθετική ευθύνη του εγχειρήματος έχει αναλάβει η Ζαχαρούλα Φιαμπόλη και παίζουν oι: Σπύρος Μπούας, Ιωάννα Κουβαρά και Μπλερίμ Ντίλια, βοηθός παντός καιρού είναι η Νίκη Σιμήρη.

(φωτο: Κώστας Ορδόλης – Γιάννης Μπούας – Θέμελης)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.