ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Εκ μέρους του ΔΣ του Κοινωφελούς Ομίλου Σταυρού εύχομαι καλό κουράγιο σε όλους μας και ψυχική δύναμη ώστε να αποκαταστήσουμε το ταχύτερο δυνατόν τις ανυπολόγιστες ζημιές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας.

Είναι βέβαια αυτονόητο ότι το μέγεθος των καταστροφών δεν επιτρέπει την διεξαγωγή της ετήσιας εορτής της μερίδας την 1η Οκτωβρίου, καθώς ούτε και η ψυχολογία είναι κατάλληλη, αλλά και οι ζημιές στο λιμανάκι της πόλης είναι τεράστιες και θα χρειαστεί πολύ χρόνο να αποκατασταθούν.

Επ’ ευκαιρία να ενημερώσω ότι πέραν των ζημιών στις εγκαταστάσεις του ΚΟΣ στην πόλη, έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές το μουσείο θάλασσας, το κληροδότημα Παΐζη, που επρόκειτο να γίνει λαογραφικό μουσείο και οι πινακίδες της Ιθάκης και του ταξιδιού του Οδυσσέα στο πάρκο του Σταυρού, καθώς και ολοκληρωτική καταστροφή η μακέτα με το ανάκτορο που επίσης ευρίσκετο στο πάρκο.

Ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση της Δημοτικής αρχής που επισκεύασε άμεσα τον χώρο του παλαιού ιατρείου, απέτρεψε την καταστροφή της έκθεσης “φως στην Ομηρική Ιθάκη” του αείμνηστου Δημήτρη Παΐζη Δανιά.

Το μέγεθος των ζημιών έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς φίλους της Ιθάκης, ντόπιους και ξένους, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αποκατάστασης των συνεπειών της θεομηνίας. Παραθέτουμε λοιπόν τον λογαριασμό του ΚΟΣ, ώστε όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

IBAN: GR2901103560000035629602067

BIC: ETHNGRAA

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Πρόεδρος Κ.Ο.Σ.