ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

Καλή εβδομάδα

Μετά ένα μήνα από την τελευταία επικοινωνία μας θέλω για μια ακόμη φορά να επιστήσω την προσοχή σας και να επισημάνω ότι η πανδημία είναι πάντα εδώ, παγκοσμίως τα κρούσματα δημιουργούν καθημερινά νέα ρεκόρ και οι νεκροί πλησιάζουν τις 600 χιλιάδες και σε πολλές χώρες επανέρχονται αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Στην πατρίδα μας μετά το άνοιγμα των συνόρων για οικονομικούς λόγους, καθώς οι οικονομικές συνέπειες λόγω των αυστηρών μέτρων και δραματικής μείωσης του τουρισμού είναι τεράστιες, έχουμε μια λογική και ελεγχόμενη αύξηση κρουσμάτων, κάτι που όμως δεν πρέπει να μας επαναπαύει, αλλά αντιθέτως να μας κάνει πιο προσεκτικούς καθώς εμφάνιση κρουσμάτων στην Ιθάκη θα καταστρέψει τελείως την ήδη προβληματική τουριστική περίοδο.

Επομένως τα μέτρα προστασίας δηλαδή συχνό πλύσιμο χεριών, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό και τήρηση αποστάσεων, πρέπει να ευρίσκονται πάντα στο μυαλό μας και την καλοκαιρινή περίοδο καθώς ο κορωνοιός εξακολουθεί να μεταδίδεται, έστω και δυσκολότερα, παρά την αύξηση της θερμοκρασίας.

Επίσης πρέπει στην Ιθάκη να αποφευχθούν τα ανεύθυνα φαινόμενα που τελευταίως παρατηρούνται σε τοπικά πανηγύρια, όπου δεν τηρείται ουδείς κανόνας προφύλαξης, με κίνδυνο ανεξέλεκτης διασποράς του ιού.

Για τον λόγο αυτό οι Κοινωφελείς Ομιλοι, σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή της Δημοτικής αρχής αποφάσισαν να ματαιωθούν τα παραδοσιακά πανηγύρια της Ιθάκης, μια απόφαση που παρότι μας στεναχωρεί όλους, κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποφυγή καταστροφικων συνεπειών για τον τουρισμό σε περίπτωση κρουσμάτων.

Να ενημερώσω ακόμη ότι δεν έχει παρουσιασθεί κανένα κρούσμα στην Ιθάκη και ειδικά στο κέντρο υγείας, όπου ένα θετικό αποτέλεσμα αντισωμάτων που διαγνώσθηκε σε έλεγχο ρουτίνας που έγινε σε όλο το προσωπικό, απεδείχθη μετά επανεξέταση ότι ήταν ψεύτικα θετικό, καθώς όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, τα ταχέως διενεργούμενα test αντισωμάτων έχουν μεγάλο ποσοστό αποτυχίας, εν αντιθέσει με τον απόλυτα ακριβή μοριακό έλεγχο που διενεργείται όμως σε εξιδεικευμένα κέντρα.

Ας είμαστε λοιπόν στον ίδιο βαθμό υπεύθυνοι όπως την προηγούμενη περίοδο ώστε να διατηρηθεί η Ιθάκη καθαρή, χωρίς κορωνοιό και την θερινή περίοδο και ας είμαστε υγιείς για να έχουμε ένα όμορφο έστω και διαφορετικό καλοκαίρι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

ΔΝΤΗΣ Κ. Υ. ΙΘΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.