ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ

Σαν «βόμβα» έπεσε στη τοπική κοινωνία ο θάνατος του πρώην Υπουργού Τουρισμού και βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης Πέτρου Αλιβιζάτου. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος έδωσε τους τελευταίους μήνες με σθένος και αξιοπρέπεια τη δική του μάχη για τη ζωή του αλλά δεν τα κατάφερε Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Αθήνα και η ταφή στην Κεφαλονιά σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Ήταν απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1961) και της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1966). Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του ως έφεδρος Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό (1966-1969) και με το πέρας αυτών, παρακολούθησε σεμινάρια Κλωστοϋφαντουργίας στην Αγγλία και Γερμανία (1970). Την ίδια χρονιά, ανέλαβε τη διεύθυνση οικογενειακής επιχείρησης και υπηρέτησε σ’ αυτή τη θέση έως το 2004. Το 2002 διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου και έπειτα από δύο χρόνια εκλέχθηκε Βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης (2004-2007). Ενδιάμεσα ανέλαβε Πρόεδρος της Εταιρείας Διαχείρισης Τουριστικών Ακινήτων Ε.Τ.Α. (2007-2010). Την περίοδο 2011-2012 διατέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.
Είχε διατελέσει μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης “Experiment in International Living” (1959-1970), του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών-Βορρά (1965-1973) και ταμίας (1968-1970), της Διεθνούς Οργάνωσης Επιχειρηματιών “Young Presidents Organisation” (V.P.O.) την περίοδο 1981-1993 και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος (1991-1992).
Είχε πολυετή παρουσία στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού ως μέλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ταμίας. Διατέλεσε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωμεσογειακή «Euromed» (2005-2009). Υπηρέτησε Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «Γεώργιος και Μαίρη Βεργωτή» Κεφαλληνίας (1994-2004) και Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μαντζαβινάτειου Ιδρύματος Ληξουρίου .
Από το 1997 έως το 2002 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής για τη δημιουργία της Έδρας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ (Fletcher School of Law and Diplomacy) του Πανεπιστημίου Tufts των Η.Π.Α. Ήταν μέλος διαφόρων Συλλόγων και Οργανώσεων (Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”).

Στην σύζυγό του και στα τρία του παιδιά ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Πέτρου Αλιβιζάτου ο οποίος τίμησε τα νησιά μας με την παρουσία του σε όλες τις δημόσιες θέσεις όπου υπηρέτησε.
Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Γερ.Στανίτσας

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΔΕ
Ο πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρος Αλιβιζάτος, ήταν πολιτικός που πορεύθηκε με γνώμονα την αγάπη του για την Κεφαλλονιά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς περιττά λόγια, αλλά πάντα με σεμνότητα και ήθος.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.
ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς & Ιθάκης

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ
Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλλονιάς αποχαιρετά τον αγαπητό συμπατριώτη μας πολιτικό, πρώην Υπουργό και Βουλευτή, Πέτρο Αλιβιζάτο, ο οποίος με τον δυναμισμό και την ενεργητικότητά του ωφέλησε πολλαπλώς τον τόπο του.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.
Καλό Ταξίδι..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.