«ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑ & ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ»

Συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είχαν η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσιος Στανίτσας, ο Πρόεδρος Δ.Σ. Ιθάκης Στέφανος Φιαμπόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Λιβιτσάνης, ο νομικός Σύμβουλος Σπύρος Κανδηλιώτης και το μέλος Τουριστικής Επιτροπής Ντίνος Καραβίας.
Το αίτημα που τέθηκε στον Γενικό Γραμματέα Στέλιο Ράλλη ήταν να χρηματοδοτηθεί η επισκευή και αξιοποίηση του παλαιού Ειρηνοδικείου σ’ ένα σύγχρονο Ψηφιακό Κέντρο Οδυσσειακών Μελετών, το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει παγκόσμιο πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, αλλά και για σπουδαστές. Ο κ. Ράλλης αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Δήμου Ιθάκης και θα προβεί αρχικά σε μια μελέτη για το εν λόγω εγχείρημα.
Τα αιτήματα που τέθηκαν στον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό αφορούσαν στη ολοκλήρωση της μελέτης, χρηματοδότησης και δημοπράτησης της μονάδας αφαλάτωσης στη Βόρεια Ιθάκη από το Υπουργείο.
Επίσης τέθηκε το θέμα του καθορισμού χώρων διαχείμανσης αλιευτικών σκαφών εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα για τους επαγγελματίες αλιείς του νησιών, τον οποίο θα πρέπει να προτείνει το Λιμενικό Ταμείο. Ο Υφυπουργός αντιμετώπισε θετικά τα παραπάνω αιτήματα και δεσμεύτηκε πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή τους.
Ακολούθησε συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, όπου της ζητήθηκε η παρέμβασή της, προκείμενου διευθετηθεί το θέμα του κληροδοτήματος Συρμή έτσι, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Μονάδας Φιλοξενίας Ηλικιωμένων.
Αθήνα, 18-1-2018
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
Διονύσης Γ. Στανίτσας
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.