ΔΣ ΙΘΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης στη συνεδρίαση της 27ης Σεπτεμβρίου συζήτησε το θέμα των καταγγελιών που αφορά στη μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στη βάση του Αράξου. Μετά από συζήτηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το παρακάτω κείμενο πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα σταλεί προς δημοσίευση στα ΜΜΕ:

«Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση, ότι προωθείται εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αραξου.
Θυμίζουμε ότι στη βάση του Αραξου είχαν αποθηκευτεί πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ από το 1962. Αυτές απομακρύνθηκαν το 2001 και με τους αγώνες του λαού μας.
Η συγκεκριμένη βάση είναι σταθερά ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για μετασταθμεύσεις και εφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών σε ΝΑΤΟικές επιδρομές σε άλλες χώρες. Τώρα φαίνεται ότι ανοίγει νέος σχεδιασμός χρησιμοποίησής της με πυρηνικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους λαούς της περιοχή μας.
Ανησυχούμε, λοιπόν, γιατί οι γενικότερες εξελίξεις είναι επικίνδυνες και απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη νέα συμφωνία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε με τις ΗΠΑ (ΦΕΚ 125 ΤΑ/29-8- 2017) για επέκταση της βάσης της Σούδας. Τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας καλά κρατούν και εμπλέκουν τη χώρα μας και το λαό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για ό,τι καταγγέλλεται και αφορά την εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο.
Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει δημόσια εάν έχουν ισχύ αυτοί οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στην περιοχή. Απαιτούμε να τους σταματήσει.
Με βάση τη σημερινή μας απόφαση, παίρνουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες με τους δήμους της περιοχής, ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη χώρα μας και στη βάση του Αραξου».

Διαφώνησαν με το κείμενο και μειοψήφησαν τρεις σύμβουλοι της συμπολίτευσης

One thought on “ΔΣ ΙΘΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!!

  • 28 Σεπτεμβρίου 2017 at 4:37 μμ
    Permalink

    Στον αραξο,υπαρχουν αποθηκευμενα πυρινικα οπλα απο την δεκαετια του 70.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.