«ΈΦΟΔΟΣ» ΤΟΥ ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας/Ιθάκης επισκέφτηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, προκειμένου να συζητήσει για την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος του.

Τον κ. Στανίτσα συνόδευσε στην Κεφαλονιά ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ιθάκης, Στέφανος Φιαμπόλης. Ο Δήμαρχος Ιθάκης είχε σύσκεψη που κράτησε περίπου δύο ώρες με τον Περιφερειάρχη, Θόδωρο Γαλιατσάτο, με τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκωνα και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Σπύρο Γαλιατσάτο. Το μείζον πρόβλημα που εξέφρασε ο κ. Στανίτσας ήταν αυτό της έλλειψης προσωπικού από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Ιθάκη, αφού δεν υπάρχει Μηχανικός, μετά την συνταξιοδότηση του τελευταίου πριν από κάποιους μήνες. Ο Δήμος Ιθάκης απευθύνθηκε στον Δήμο Κεφαλονιάς, ωστόσο, η Οικονομική Επιτροπή και η Αντιδήμαρχος, Σοφία Γαρμπή, έστειλαν το θέμα στις καλένδες προφασιζόμενοι την αδυναμία του κράτους να καλύψει αυτή τη θέση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε στον Δήμαρχο Ιθάκης ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα αποσπαστεί Μηχανικός της Π.Ε. για να βοηθήσει τον Δήμο, αφού το πρόβλημα είναι μεγάλο. Πρέπει να συνταχθούν και να θεωρηθούν μελέτες, να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση των Σχολείων της Ιθάκης και να ολοκληρωθεί η επισκευή του κτηρίου του Δημαρχείου. Ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε στις δηλώσεις του στην «Κ» ότι «υπάρχει άμεση ανάγκη για μόνιμο προσωπικό στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης, αφού με την παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να γίνει το παραμικρό έργο. Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε τον Δήμο Ιθάκης και θα το κάνουμε».

Στη συνέχεια ο κ. Στανίτσας άνοιξε το θέμα με το έργο στο Λιμάνι του Πισαετού, το οποίο έχει βαλτώσει εδώ και πολλά χρόνια. Ο Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο, μαζί με αυτό στο λιμάνι στης Ερείκουσας, έχουν χαρακτηριστεί «έργα-γέφυρες» και έχουν ενταχθεί ήδη στο ΣΕΣ και είναι τα μοναδικά αυτού του τύπου στην Ελλάδα. Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέσα στο 2015, ενώ εκτίμησε ότι ο νέος εργολάβος που θα αναλάβει να τελειώσει το έργο θα πιάσει δουλειά προς το τέλος του καλοκαιριού του 2016. Γενικά η χθεσινή επίσκεψη του Διονύση Στανίτσα στην Περιφέρεια στέφθηκε από επιτυχία, κυρίως σε ότι αφορά τις Τεχνικές του Υπηρεσίες.

Ρεπορτάζ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

12112311_10205123645386111_526586938968144798_n 12118989_10205123645026102_4545411907622739611_n