ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΠΔΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

– Εξαφανίζει τις περικοπές τμημάτων στην Ιθάκη
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Γκούσης, κάτω από τη ζεστή ανάσα των μαθητικών καταλήψεων στην Ιθάκη, δηλώνει ψευδώς (σε σχετική ανακοίνωσή του που δόθηκε στον τύπο) πως δήθεν «κανένα ολιγομελές τμήμα δεν κόπηκε στο Γυμνάσιο Ιθάκης»!!! Επιπλέον, διαμηνύει πως απαιτείται ενημέρωση σε επαφή μαζί του, «πριν την έκφραση διαμαρτυριών, που δεν έχουν πραγματική βάση και μάλλον δημιουργούν σύγχυση αντί να βοηθούν»!!!. Ο κ. Γκούσης τονίζει πως «δεν χρειάζεται να χάνουν οι μαθητές τα μαθήματα, υποστηρίζοντας αιτήματα που δεν έχουν αντίκρισμα», ενώ λέει ότι «το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η λειτουργία του Σχολείου δεν μπορεί να συνδυάζεται με γενικότερα πολιτικά και τοπικά θέματα της περιοχής»!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αντιλαμβάνεται απόλυτα τη «σπουδή» του κ. Γκούση να υπερασπίσει την αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη. Στο Γυμνάσιο Ιθάκης οι όροι των υποδομών και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου πληροφορικής δεν επιτρέπουν τη διδασκαλία άνω των δεκατεσσάρων μαθητών στο εργαστήριο. Έτσι, το σχολείο για τη Γ΄ τάξη (17 μαθητές), αυτοδίκαια, ζήτησε 4 ομάδες για το παράλληλο μάθημα τεχνολογίας και πληροφορικής και ο κ. Περιφερειακός έκοψε τις 2 ομάδες. Αντίστοιχα, στη Β΄ τάξη ζητήθηκε ο διαχωρισμός των Αγγλικών σε επίπεδα, σε ένα απομονωμένο νησί, που κάτι τέτοιο είναι προαπαιτούμενο για μια στοιχειώδη εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτό κόπηκε από τον ίδιο. Προφανώς ο κ. Γκούσης θέλει να διατυπώνονται αιτήματα στο πλαίσιο της «νομιμότητας» της κυβέρνησης και των εταίρων της, δηλαδή εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές – ο λαός της περιοχής και οι φορείς του, να σκύψουμε το κεφάλι στον αντιλαϊκό «κορσέ» που μας έχουν φορέσει και να κάνουμε στην άκρη τις πραγματικές μας ανάγκες. Κάτι τέτοιο από μας ξέρει πως δεν θα δει ούτε αυτός ούτε οι πολιτικοί του προϊστάμενοι.

Ο κ. Γκούσης δε λέει κουβέντα ακόμη για το γεγονός ότι στο ΓΕΛ Ιθάκης:
• δεν εγκρίθηκαν στην Α΄ τάξη ως ξεχωριστά τμήματα επιλογής:
1. Εφαρμογές πληροφορικής
2. Γεωλογία και διαχείριση Φυσικών Πόρων
3. Καλλιτεχνική Παιδεία
και όλοι οι μαθητές υποχρεώθηκαν να «μετακομίσουν» στην Πληροφορική.
• Επίσης δεν εγκρίθηκαν 1 τμήμα Γαλλικών στη Β΄ και 1 τμήμα Γαλλικών στη Γ΄ τάξη.

Επιπλέον, αλήθεια, τι έχει να πει ο κ. Περιφερειακός για όσα άλλα διεκδικούν οι μαθητές και συγκεκριμένα: α) για την ανάγκη άμεση έναρξης της ενισχυτικής διδασκαλίας β) για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών για να καλυφθούν τα κενά σε όλα τα σχολεία και γ) για την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών από το Περαχώρι και τη Βόρεια Ιθάκη;

Κόπτεται, δήθεν, ο κ. Γκούσης για τις χαμένες ώρες λόγω της κατάληψης, όπως κόπτονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν τη σημερινή συγκυβέρνηση και, αναλόγως, οι ομόλογοί του προηγούμενοι Περιφερειακοί. Αλήθεια, γιατί δε «συγκινείται» ανάλογα για τους 6 αναπληρωτές γενικής παιδείας που λείπουν από το νησί της Ιθάκης, που σημαίνει 138 χαμένες ώρες τη μέρα, 690 τη βδομάδα και συνολικά ως σήμερα 2760 ώρες; Γιατί δε συγκινιόταν ανάλογα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που χρόνια, παρά τις αναφορές των σχολείων, άφηνε ακάλυπτα ρίχνοντάς τα στον καιάδα;

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί πως είναι παράδειγμα προς μίμηση η στάση των μαθητών της Ιθάκης, συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας και του λαού της. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες απαιτήσεις μας!!! Δεν στρατευόμαστε με τα φληναφήματα του κ. Περιφερειακού και των ομοίων του περί «κανονικότητας» και, προφανώς, δεν κινητοποιούμαστε λόγω «έλλειψης ενημέρωσης» από τον ίδιο και την κυβέρνηση που υπηρετεί. Να γνωρίζει πως δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στη σφαγή που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης».

Όσον αφορά το ξόρκισμα της πολιτικής (γενικά και αφηρημένα) που σύμφωνα το εν λόγω (πρώην «αντιμνημονιακό») στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με το σχολείο τι να πει κανείς; Δεν έχει άλλο δρόμο από το «κρυφτούλι» πίσω από το δάχτυλό του, όποιος ταυτίζεται με τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος της εργατικής τάξης και των παιδών της.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα, σε αλληλεγγύη σε κάθε δίκαια διεκδίκηση που είναι σε εξέλιξη.

Την Παρασκευή 13 Οκτώβρη 7 μμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλούμε σύσκεψη γονέων – μαθητών για να συζητήσουμε την απάντηση στην καρατόμηση των τμημάτων στα σεισμόπληκτα νησιά μας. Παραμένουμε σε διαρκή επαφή με το σύνδεσμο της ΕΛΜΕ στην Ιθάκη, τους μαθητές τους γονείς και τους Συλλόγους Διδασκόντων και συντονιζόμαστε μαζί τους. Ετοιμάζουμε κάθοδο στην Αθήνα και κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 19 Οκτώβρη 10 πμ, με παράλληλες υποστηρικτικές δράσεις στο Νομό την ίδια μέρα. Κορυφώνουμε με παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη, ώρα 11 πμ, με συγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια.

Ούτε βήμα πίσω – χώρος για υποχώρηση δεν υπάρχει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.