ΕΝΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΤΡΑ – ΣΑΜΗ- ΙΘΑΚΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Κo ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Σ.Α.Σ. – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Κατόπιν της συνεδρίασης του Σ.Α.Σ. της 19ης Οκτωβρίου, στην οποία συζητήθηκε αίτημα επαναλειτουργίας της γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα, πληροφορηθήκαμε ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου, στις 25 Οκτωβρίου 2017, ώστε να αξιολογηθεί η μοναδική πρόταση εταιρείας για δρομολόγηση πλοίου της, στη γραμμή.

Μέσα από τις συνεχείς και επίμονες μαζικές κινητοποιήσεις και οχλήσεις σας, από Αρχές, Φορείς, Σωματεία της Ιθάκης όσο και των απανταχού Ιθακησίων αλλά και εκπροσώπων της νήσου Κεφαλονιάς οι οποίες συνηγορούν για την αναγκαιότητα δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή, πιστεύουμε ότι έχετε πεισθεί πλήρως για το μέγεθος του προβλήματος και την κρισιμότητα της απόφασης που θα πρέπει να ληφθεί στην επικείμενη συνεδρίαση.

Μετά την απομάκρυνση πολλών εκ των Δημοσίων Υπηρεσιών και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε επίπεδο κοινωνικών παροχών, η Ιθάκη δεν έχει πια τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον αναγκαστικό αποκλεισμό που βιώνει. Η ζημία που έχει επιφέρει η διακοπή της σύνδεσης του νησιού μας με το λιμάνι της Πάτρας στον τομέα της οικονομίας και κατ’ επέκταση της ανάπτυξή του, είναι τεράστια! Αλλά, μπορεί να είναι αναστρέψιμη!

Σε αυτή την προσπάθεια, να διασφαλίσουμε αξιοπρεπή και ομαλή διαβίωση των πολιτών της Ιθάκης, στην ευχή να δούμε τους νεότερους να σχεδιάζουν το μέλλον τους στο νησί, στην ανάγκη να κάνουμε τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών μας να αισθανθούν ασφαλείς στον τόπο τους, αλλά παράλληλα, στο να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες και αίσθημα ασφάλειας στον επισκέπτη, σας θέλουμε αρωγό!

Κύριε Υπουργέ, στις 25 Οκτωβρίου, γύρω από το τραπέζι των αποφάσεων, πέραν και πάνω της όποιας τυπικής παραμέτρου με την οποία θα κριθεί και θα αποφασιστεί η τύχη της Ιθάκης, αναλογιστείτε πρωτίστως το κοινωνικό έργο στο οποίο θα συμβάλλει η θετική απόφαση στο αίτημα επαναλειτουργίας της γραμμής.

Διατελώντας με εξαιρετική τιμή
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Αικατερίνη Γρηγορίου
Η Γραμματέας
Ελένη Μπουτσελάκου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.