ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ 5-0 ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΙΘΑΚΗΣ

Την Κυριακή το πρωί στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, σε αγώνα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, η Εικοσιμία έκανε καλό ποδαρικό για τη νέα χρονιά, επικρατώντας εύκολα της Προόδου Ιθάκης με σκορ 5-0!

Μια ακατάλληλη για ποδόσφαιρο ημέρα και άδειες κερκίδες, αφού ολόκληρη η Κεφαλονιά γιορτάζει τον προστάτη της Άγιο Γεράσιμο.

Στα αγωνιστικά τώρα, παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, τους γηπεδούχους καλύτερους, απλούς, παραγωγικούς, να έχουν κατοχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με καλή κυκλοφορία μπάλας να δημιουργούν αρκετές καταστάσεις στην εστία του Γ. Τσιντήλα.

Οι φιλοξενούμενοι, με ένα συνεχόμενο αρνητικό σερί αποτελεσμάτων, δεν θα ξεφύγουν από τη φετινή τους συνήθεια, αφού και πάλι παρουσιάστηκαν μέτριοι και φυσιολογικά, παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ήταν αδύνατον να αποφύγουν την τέταρτη συνεχόμενη ήττα τους, μετά από τις τρεις του κυπέλλου και η πρεμιέρα να μην είναι η ανάλογη για αυτούς.

Στο πρώτο 45λεπτο ήταν πολλοί κακοί, ενώ στην επανάληψη βελτιώθηκαν αρκετά, κυρίως αμυντικά.

Σε γενικές γραμμές, η νίκη των γηπεδούχων ήταν δίκαιη και καθαρή. Έτσι θα μπουν με το δεξί και στο πρωτάθλημα, και δείχνουν να βρίσκουν τα πατήματα τους, μετά μάλιστα την περυσινή τους… περιπέτεια σε αυτό της Γ’ Εθνικής.

Η Πρόοδος από την άλλη, δείχνει ότι θα χρειαστεί αρκετή δουλειά προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική και να αποφύγει περιπέτειες στη συνέχεια.

Να αναφέρουμε ότι η Εικοσιμία έπαιξε σε όλον τον αγώνα με παίκτη λιγότερο, λόγω έλλειψης μικρού, αφού όλοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό πρωτάθλημα με την Κ-16 και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι!!!!!!

Φάσεις και γκολ

Οι γηπεδούχοι, θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 6′ – 7’, δύο σουτ που θα επιχειρήσουν, μέσα από την περιοχή και αριστερά, με Ντ. Ντουκάι και ο Αλ. Πολλάτος, το πρώτο θα καταλήξει ψηλά άουτ, ενώ το δεύτερο μπλοκάρεται χωρίς δυσκολία από τον Γ. Τσιντήλα.

Στην επόμενη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα καταφέρουν να προηγηθούν στο σκορ 1-0 με φάουλ του Ντ, Ντουκάι, από την γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά και τον Τσιντήλα χωρίς καλό οπτικό πεδίο να δείχνει ότι αιφνιδιάζεται.

Μετά από 5’, ο δείκτης του σκορ θα ανέβει στο 2-0 με ένα καταπληκτικό σουτ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, του Αλ. Πολλάτου, στο απέναντι «Γ» της εστίας του Γ. Τσιντήλα, μετά την πάσα του Λογκόνη.

Ένα γκολ που αφιερώθηκε από τους παίκτες στον εορτάζοντα προπονητή της ομάδας Άκη (Γεράσιμο) Τσιμάρα.

Στο 34’ ο Αλ. Πολλάτος σαν σε προπόνηση, μετά την σέντρα από αριστερά και πάλι του καλύτερου παίκτη του αγώνα Λ. Λογκόνη, με κοντινή κεφαλιά, αμαρκάριστος θα πετύχει το 3-0 της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό του στο παιχνίδι.

Η μοναδική μικροαπειλή για τους φιλοξενούμενους στο 36’ με ένα αδύναμο σουτ του Χύκα από τα όρια της περιοχής και τον Σκαμαντζούρα χωρίς πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 45’ με τον Α. Ντουκάι να μπαίνει στην περιοχή και πιεζόμενος από τον Ι. Γρίβα, να μην κάνει καλό πλασέ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει πολύ εύκολα ο Γ. Τσιντήλας.

Έτσι αυτό το 3-0 που διαμορφώθηκε στο 34’, δίνει σημαντικό προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους και θα είναι το αποτέλεσμα πρώτου 45λεπτου.

Στην επανάληψη, το καθαρό 3-0 υπέρ των γηπεδούχων και οι πολλές αλλαγές θα είναι η αιτία να πέσει αρκετά το θέαμα, τους γηπεδούχος καλύτερους και τους φιλοξενούμενους, να αδυνατούν να απειλήσουν την εστία του Σκαμαντζούρα.

Στο 50’ ο Γ. Τσιντήλας με διπλή προσπάθεια θα σταματήσει τον Αλ. Πολλάτο.

Στο 52’ μια αψιμαχία, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, Ντ. Ντουκάι και Δ. Αρταβάνης θα αντικρίσουν την κόκκινη κάρτα (αυστηρή ο δεύτερος) του διαιτητή κ. Ν. Χατζηγεωργίου και θα αποβληθούν από το παιχνίδι.

Νέα επέμβαση του Γ. Τσιντήλα στο 57’, όταν αποκρούει με γροθιές το σουτ του Αλ. Πολλάτου, από τα όρια της περιοχής.

Ο Λογκόνης στο 64’, μετά το κόρνερ του Κούρτι και την απόκρουση των αμυντικών, θα πιάσει ένα πολύ ωραίο σουτ, από τα όρια της περιοχής και θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα των “κοκκινόμαυρων” της Ιθάκης, για να γράψει έτσι το 4-0.

Ένα φάουλ από τα όρια της περιοχής, του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 71’, θα αναγκάσει τον Τσιντήλα να διώξει την μπάλα δύσκολα, πάνω από την εστία του σε κόρνερ.

Δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, ο Κ. Κουμαριώτης με κοντινή προβολή, μετά την σέντρα, από αριστερά του νεαρού Κούρτι, θα γράψει το τελικό 5-0!

Συμπερασματικά ήταν μια καλή πρεμιέρα για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο προβληματισμός είναι έντονος, ελπίζοντας όμως, ότι η συνέχεια θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετική.

Διαιτητής ο κ. Ν. Χατζηγεωργίου με βοηθούς τον κ. Α. Καρλή και την κα Δ. Ρηγοπούλου.

Οι συνθέσεις

Εικοσιμία : (Α. Τσιμάρας), Σκαμαντζούρας, Κουμαριώτης, Μινέτος, Χρίστο (67’ Κοκκόσης), Dukaj A. (56’ Μπελτσώνιας), Λογκόνης, Ντουκάι Ντ., Κονόμη (63’ Κοψίνης), Πολλάτος Α. (67’ Αποστόλου), Κούρτι.

Πρόοδος Ιθάκης: (Χρ. Μανωλόπουλος), Τσιντήλας Γ., Σύτι (65’ λ.τ. Ηλιόπουλος), Τσιντήλας Τ., Γαλάτης, Αρταβάνης, Γρίβας Ι., Χύκα (46’ Πάτερης Μ.), Τσάμης, Κωστόπουλος, Χάνος (46’ Λιβιεράτος), Κανέλλος.

Αναρτήθηκε από sportsthea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.