ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΠΕΤΡΟ ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΤΟΥ F/B DIONYSIOS SOLOMOS

Καπετάν Πέτρο καλησπέρα, Πολύ χάρηκα όταν έμαθα ότι την Δευτέρα το απόγευμα τση 19.30 θα καβατζάρεις τον κάβο των Διχαλίων και θα βάλεις πλώρη για το λιμάνι τση Σάμης.Καπετάνιε όμως να θυμάσαι πάντοτε ότι το λιμάνι αυτό δεν είναι ένα σαν τα αλλα, και με την θαλασσινή κουλτούρα την οποία διαθέτεις να σφυρίξεις πολλές φορές πρώτα όμως για να τιμήσεις τους ναυτικούς που αναχώρησαν από αυτό το λιμάνι και δεν γύρισαν ποτέ γιατί τους τους αγκάλιασε για πάντα το κύμα.

Να σφυρίξεις για να ξυπνήσουν πάλι από τον λήθαργο η Κυάτις, το Κάστρο ,η Αγία Δυνατή και ο Αιγιαλός που κάποιοι τους έβαλαν αναγκαστικά στον ύπνο από τον Οκτώβρη του 2013 για το καλό τους.

Να σφυρίξεις για να αναστηθούν οι μαχητές της πολιορκίας του λιμανιού της Σάμης το 188 π.χ που κάποιοι σημερινοί σωτήρες το χαρακτήρισαν δευτερεύον λιμάνι.

Να σφυρίξεις για να ξυπνήσουν οι κοιμώμενοι τοπικοί και περιφερειακοί άρχοντες μήπως και πιο πέρα από τα ατομικά τους συμφέροντα δουν και το γενικό καλό.

Να σφυρίξεις για να ξαναβρεί η τοπική Κεφαλονίτικη και Θιακιά κοινωνία το ρυθμό της προς την ανάπτυξη.

Καπετάνιε να σφυρίξεις για να ευχαριστήσουμε εμείς οι αιρετοί τοπικοί όλους εκείνους που μας πίστεψαν στο διετή και πλέον αγώνα μας για την επαναλειτουργία της γραμμής με πρώτη την βουλευτή, τον δήμαρχο Ιθάκης μαζί με το συμβούλιο του, τον Βαγγέλη Σπαθη πρώην πρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων,

τον κ. Γεράσιμο Καλογηράτο,τον κ. Σίμο Παληό, και εκείνες και εκείνους που την κρίσιμη στιγμή με τις συμβουλές τους συνέβαλαν ουσιαστικά στην επίλυση αυτού του προβλήματος, ξέρουν γιατί δεν αναφέρω τα ονόματα τους.

Τέλος καπετάνιε μου σφύριξε όσο πιο δυνατά μπορείς για να ευχαριστήσουμε την Κοινοπραξία που τολμά το εγχείρημα και προσωπικά το Γιώργο Θεοδόση και το σπουδαίο επιτελείο του που μας άκουσε και η Σάμη μας άρχισε ήδη να γίνεται γνωστή στο πανελλήνιο μέσα από γνωστή διαφήμιση.

Όμως καπετάνιε μου όταν φθάσεις ρίξε την άγκυρα σιγά και μην κάνουν θόρυβο οι μηχανές γιατί κάποιοι κοιμώμενοι ενοχλούνται όλες τις ώρες .

Δεν πειράζει θα δουν και αυτοί την χρησιμότητα του πλοίου την ώρα της ανάγκης.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΛΩΡΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ –ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.