ΓΙΑΤΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ!!!!!

Σήμερα είχα τη τιμή να βρίσκομαι στη Σάμη να παρακολουθώ ένα παιχνίδι ανάμεσα σε 2 ομάδες του ερασιτεχνικό μας πρωταθλήματος. 11 παίχτες εναντίον 10. 10 ηρωικές φιγούρες που στάθηκαν τόσο αξία στο γήπεδο που η ήττα με τελικό σκορ 3-0 μοιάζει ιστορία επιστημονικής φαντασίας.. Στο αγωνιστικό δε θα σταθώ πολύ.. Θα σταθώ σε κάποια σημεία που με έπνιξαν σήμερα. Να επισημάνω ότι ο Οδυσσέας η Πρόοδος η Σάμη και όλες αυτές οι ομάδες του νομού μας είναι ερασιτεχνικές ομάδες οι οποίες επιτελούν κοινωνικό έργο. Δημιουργούν αξίες για τη ζωή και μαθαίνουν στα νέα παιδιά τον αθλητισμό την κοινωνικοποίηση το φίλαθλο πνεύμα την ομαδικότητα και το να μάθουν αγαπάνε και να παίζουν για τη φανέλα της εκάστοτε ομάδας. Είναι κοινωνικά όργανα και επιτελούν έργο. Κάποια συστήματα επιδιώκουν διαχρονικά να καταστρέψουν τη διάθεση των παλιότερων αλλά και των νέων ανθρώπων μαστίζοντας το άθλημα και την όλη προσπάθεια με την ανικανότητα τους ή το κομπλεξισμο του ότι για λίγες στιγμές αποχτούν εξουσία και φτάνουν σε οργασμό προκειμένου να δείχνουν ποιος είναι ο άρχοντας του παιχνιδιού.
Επίσης με αηδία άκουσα και είδα αντιδράσεις από άτομα εξωγηπεδικα (όπου δυστυχώς υπάρχουν παντού κατά καιρούς) που πολύ απλά κάπως έτσι αντιλαμβάνεσαι γιατί κάποιοι αποφεύγουν να περάσουν με τα παιδιά τους ένα μεσημέρι απόγευμα η βράδυ στο γήπεδο γιατί ο οχετός από κάποια στοματά ανθρώπων με μορφωτικό επίπεδο κάτω του μηδενός γίνονται ανυπόφορα. Έξω ο ρατσισμός από κάθε κοινωνικό δρώμενο.. Κανείς δε τιμιεται με το να κατηγορεί με ρατσιστική διάλεκτο τα παιδιά που τιμούν το μέρος που ζουν και δίνουν τόσα με τη συμμετοχή τους στις τοπικές αυτές κοινωνίες.
Οι ομάδες αυτές δε θα πεθάνουν για μικροσυμφεροντα ούτε επειδή η αμορφωσιά δεν αντέχει να δεκτει ότι η μόρφωση είναι το νούμερο ένα για την οποιαδήποτε κοινωνική πράξη.
Δύσκολα αποτελέσματα ίσως να μη ταιριάζει η κατηγορία. Ίσως να μη μας θέλουν εδώ.
Ο Οδυσσέας όμως δε θα πεθάνει. Γιατί ο Οδυσσέας είναι ιδέα!!!! Και όσοι έχουν μάθει να αγαπάνε αυτή την ιδέα και να τη υποστηρίζουν όπως οι 10 μικροηρωες σήμερα θα τη κρατήσουν εκεί κόντρα σε όλους και σε όλα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΙΧΑΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.