ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΤΡΑΣ: ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ… ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!!

Εν αναμονή των εξελίξεων που θα προκύψουν από τη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ μετά τη πρόταση της εταιρείας Kefalonian Lines για τη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα σας παρουσιάζουμε επιστολές και δηλώσεις που έγιναν σχετικά με το θέμα αυτό.

ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιθάκη 18/10/2017
Προς: Υπουργό κ. Κουρουπλή
Υφυπουργό κ. Σαντορινιό
Γ.Γ.κ. Καλαματιανό
ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Κατατέθηκε σήμερα από την εταιρεία Kefalonian Lines, πρόταση δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα. Γνωρίζετε ότι η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής αποτελεί πάγιο αίτημα των Ιθακησίων, καθώς αυτή είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή του νησιού. Σας παρακαλούμε θερμά να κάνετε ότι από την πλευρά σας απαιτείται και δύνασθε ώστε η πρόταση να εισαχθεί στο ΣΑΣ της 19ης Οκτωβρίου και να λάβει την απαραίτητη έγκριση.

Με τιμή
Ο Δήμαρχος
Διονύσιος Γερ. Στανίτσας

παρίσης
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Αργοστόλι,18 Οκτωβρίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.: -33059-
Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν.:
– Υφυπουργό κ. Σαντορινιό Νεκτάριο,
– Γενικό Γραμματέα Υπουργείου κ. Καλαματιανό Διονύση-Χαράλαμπο,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με χαρά στα νησιά μας ενημερωθήκαμε για την πρόταση της ναυτιλιακής εταιρείας Kefalonian Lines προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία αφορά στην επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Κεφαλλονιάς – Ιθάκης – Πάτρας.
Δεδομένου ότι η πρόταση αυτή αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας και λύνει σοβαρότητα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, ευελπιστούμε σε άμεση αποδοχή της από το Υπουργείο σας.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
Αλέξανδρος Παρίσης

IONIAN GROUP (2)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ IONIAN GROUP
Με μια λιτή ανακοίνωση η Ionian Group χαιρετίζει την πρόταση της Kefalonian Lines να επαναλειτουργήσει τη γραμμή Ιθάκης – Πάτρας –Σάμης.
«Η Ionian Group χαιρετίζει την κίνηση της Kefalonian Lines για την επαναλειτουργία της δρομολογιακής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη».

Γραφείο Τύπου Ionian Group

Kefalonian_Lines_Logo
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ KEFALONIAN LINES
Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για την ανακοίνωση της Ionian Group σχετικά με την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης από την Kefalonian Lines.
Θεωρούμε ότι με την ανακοίνωση αυτή η Ionian Group έχει αποδεχτεί τις προϋποθέσεις που συνοδεύουν την πρότασή μας στο ΣΥΝΟΛΟ τους.
Αναμένουμε την επιβεβαίωση της θέσης αυτής από την Ionian Group στο αυριανό Σ.Α.Σ.

Για την Kefalonian Lines
Με εκτίμηση,
Σπυρίδων Δ. Λυκούδης

19732273_10159102995695533_4820649940748400732_n
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ
Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για την ανακοίνωση της Kefalonian Lines και του Διονύσης Λυκούδης που βάζει όλα τα πράγματα στη θέση τους… αποστομώνει τους κινδυνολόγους των καφενείων που διασπείρουν ανυπόστατες φήμες και αναδεικνύει την πρόταση. Ταυτόχρονα χαίρομαι που συμμετέχω στη λύση του προβλήματος.
Πέρα από τη νίκη στις εκλογές που την ήθελα, ο λαός αποφάσισε να με βάλει στην αντιπολίτευση. Τέτοια αντιπολίτευση ονειρευόμουν να μου δοθεί η δυνατότητα να ασκώ πάντα. Γιατί μόνο τέτοια ξέρω να κάνω… Όχι για μένα, για την Ιθάκη.
Αν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υπηρετώντας ξένα συμφέροντα από αυτά του νησιού μας, αποφασίσει κάτι διαφορετικό από το λογικό, θέλω σήμερα να γνωρίζετε ότι η παραίτηση μου από δημοτικός σύμβουλος είναι ειλλημένη. Και αυτό θα γίνει ξεκάθαρο και αύριο στο ΥΕΝ. Αν τολμήσουν… που δεν το νομίζω.
Σε ευχαριστώ Διονύση Λυκούδη γιατί μας έβγαλες ξανά την ΙΘΑΚΗ και την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ στο προσκήνιο.
Καλή επιτυχία να έχουμε αύριο.

Θανάσης Λιβιτσάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Ιθάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.