Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Την υποστήριξή του στην Κερκυραία συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλο και αγωνίστρια στον χώρο της Τοπικής Διοίκησης Αλεξάνδρα Μπαλού για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές, ως επικεφαλής του ευρύτερου αγωνιστικού – αριστερού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ανακοίνωσε το ΚΚΕ.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Πελοποννήσου στην Πάτρα. Στη συνέντευξη οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ παρουσίασαν τη λίστα των υποψηφίων που υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένων νησιών του Ιονίου.
Επισημοποιήθηκε έτσι η συμφωνία και υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επιλογή στελεχών και φίλων του αριστερού – αγωνιστικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στα Επτάνησα να ηγηθεί η Αλεξάνδρα Μπαλού του αγώνα τους για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Π.Ι.Ν. γεννήθηκε στο χωριό Μεσαριά της Κέρκυρας και είναι περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ παλαιότερα ήταν νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας. Εχει τελειώσει τη σχολή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του γενικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα της Αττικής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση». Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς και έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης.
Αποτελεί στέλεχος πρώτης γραμμής του ΚΚΕ, το έχει εκπροσωπήσει σε δεκάδες τηλεοπτικές συζητήσεις και ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του στις εθνικές εκλογές το 2012 και το 2015.
Ο αγρότης πατέρας της Αριστείδης Μπαλός ήταν λοχαγός του ΕΛΑΣ στη βορειοδυτική Κέρκυρα, ενώ ο γιατρός θείος της Σπύρος Μπαλός σκοτώθηκε στις μάχες της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 1944, καθώς μετέφερε τραυματίες του ΕΛΑΣ.
Αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου με αυτή της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, όπως έγινε γνωστό, προγραμματίζει και η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας του ΚΚΕ το προσεχές Σάββατο.

Η Αλ. Μπαλού για την Τοπική Διοίκηση
Στο φετινό ετήσιο Συνέδριο της Ενωσης Περιφερειών και της Ενωσης Δήμων Ελλάδας, τον περασμένο Απρίλιο, η Αλ. Μπαλού είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: «Tους έπιασε όλους ξαφνικά η αγάπη για τις τοπικές κοινωνίες και την Τοπική όπως λένε ακόμα Αυτοδιοίκηση… Αλλά εδώ, όπως δήλωσαν και στις τοποθετήσεις τους και η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (…) πρέπει να δώσουν τα πάντα στους ιδιώτες ή σε επιλεγμένα τμήματα των ιδιωτών, με τα οποία οι ίδιοι έχουν άριστες σχέσεις… Γι’ αυτό νοιάζονται γι’ αυτή την περιβόητη Tοπική Διοίκηση… Γιατί πρέπει να έχουν τους μοχλούς στα χέρια τους (…) Μιλάτε την ίδια γλώσσα, όσο και αν διαφωνείτε. Μιλάτε ακόμα για αυτοδιοίκηση, ενώ είναι Τοπική Διοίκηση. Είναι τμήμα του κράτους, μοχλός εφαρμογής των γενικότερων πολιτικών αλλαγών, μηχανισμός (…) εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών…».

Επίσης, αναφερόμενη στα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης, είχε επισημάνει: «Πρέπει να απαντήσετε οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι, γιατί το θαύμα του τουρισμού, που επικρατεί παντού, σε πολλές περιοχές, συνοδεύεται με μειώσεις μισθών; Για τους ξενοδοχοϋπάλληλους δουλειά μέχρι λιποθυμίας, τη στιγμή μάλιστα που σε περίοδο κρίσης βγάζουν ακόμα τεράστια κέρδη… Ακόμα και οι άξονες φτιάχτηκαν (…) για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα… Γιατί μη μου πείτε ότι δεν ξέρετε ότι για να πάτε από την Αθήνα στην Ήπειρο ή στα Ιόνια θα πληρώσετε 50 ευρώ διόδια και 50 να γυρίσετε, 100, συν τα καράβια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, άλλα 80. Αυτή είναι μια ανάπτυξη που ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες, για τις οποίες εσείς νοιάζεστε;».

Καταλήγοντας, είχε σημειώσει: «Όπως εσείς δημιουργείτε ενιαίο μέτωπο (…), μέσα στις τοπικές διοικήσεις, μέσα στις εκλογές, υπάρχει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που ενώνει δυνάμεις (…) ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα ή αν έχουν την ίδια πολιτική αφετηρία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.