Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ»

Ήταν μια εντυπωσιακά μεγάλη για τα δεδομένα της Ιθάκης συγκέντρωση, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους σε επόμενες δράσεις, με πρώτη αυτή που θα γίνει αύριο 17 Μαρτίου 2019 στην Σάμη, στις 18:30 στο Γυμνάσιο της περιοχή.

Μεγάλη και πολύωρη ήταν η ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση που έγινε χθες, 15/3, στον δημοτικό κινηματογράφο στο Βαθύ της Ιθάκης, εκδήλωση που διοργάνωσε η Ανοικτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης κατά των εξορύξεων, με την συμμετοχή της WWF και GREENPEACE.

Σε μια γεμάτη αίθουσα και την παρουσία, εκτός από τους κατοίκους του νησιού,  του Επάρχου Ιθάκης, αρκετών μελών του δημοτικού συμβουλίου Ιθάκης και πολλών υποψήφιων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019, αναπτύχθηκαν τεκμηριωμένα από τους ομιλητές και την ομιλήτρια τα επιχειρήματα εκείνα που κατατείνουν στον αυξημένο κίνδυνο από τις επερχόμενες εξορύξεις στην θαλάσσια περιοχή της Ιθάκης και της Κεφαλονιάς, αλλά και συνολικά στο Ιόνιο.

Οι κάτοικοι του όμορφου και ιστορικού νησιού έδειξαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, ενώ ήδη είχαν ενημερωθεί, όχι από επίσημες Αρχές και φορείς όπως τόνισαν, για τις δυσμενείς συνέπειες της συγκεκριμένης δραστηριότητας όπως και για το κόστος των εξορύξεων στην τουριστική δραστηριότητα αλλά και σε άλλους οικονομικούς και παραγωγικούς τομείς.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν από την ομάδα της Ιθάκης ο Στέφανος Στουραίτης, ο επικεφαλής της εκστρατείας κάτα των εξορύξεων στο Ιόνιο της WWF Δημήτρης Ιμπραήμ και το μέλος της ίδιας οργάνωσης Ολιβιέ Βαρδακούλιας, από την Greenpeace η Άννα-Μαρία Ρεννερ και ο Σταύρος Αντύπας, ενώ ακολούθησε και πολύωρη συζήτηση με τους περισσότερους από τους παρευρισκόμενους  να διατυπώνουν ερωτήματα και προβληματισμούς.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αλλά και την εκτίμηση αρκετών από το ακροατήριο ήταν μια εντυπωσιακά μεγάλη για τα δεδομένα της Ιθάκης, συγκέντρωση, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους σε επόμενες δράσεις, με πρώτη αυτή που θα γίνει αύριο 17 Μαρτίου 2019 στην Σάμη, στις 18:00 στο Γυμνάσιο της περιοχής,  με τους ίδιους ομιλητές.