Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΡΕΙΑΡΧΗ

Την Παρασκευή 03-01-2020 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιθάκης σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρου Τραυλού. Στην μοναδική αυτή σύσκεψη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο κ.Αντιπεριφερειάρχης, (δικαιολόγησε την απουσία του όλους αυτούς τους μήνες λόγω των πλημμυρών στην Αγία Ευφημία!!!), παραβρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιθάκης, Στα ουσιαστικά ερωτήματα που υπέβαλλαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και που αφορούν το λαό της Ιθάκης, σταχυολογούμε τις παρακάτω απαντήσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη.

1. Δεν γνώριζε τι θα γίνει με τα δρομολόγια του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος” της γραμμής Ιθάκη – Πάτρα, που μετά την 10η του Γενάρη, σταματά τα δρομολόγια στα πλαίσια της «χειμερινής ακινησίας»!!! Το ερώτημα αυτό απάντησε τελικά ο Δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος ανέφερε, πως από τις 11 του Γενάρη μέχρι τις 29 του Φλεβάρη, «…δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς Πάτρα, αλλά θα μπει στην γραμμή Ιθάκη – Πόρος – Κυλλήνη το F/B Κεφαλονιά, με αναχώρηση από Κυλλήνη προς Ιθάκη στις 11 το πρωί, αναχώρηση από Ιθάκη στις 13.35 και άφιξη στην Κυλλήνη στις 5 το απόγευμα, χωρίς επιστροφή»!!! Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος, αποδεχόμενοι την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργείται για ένα δίμηνο(;) για τους Ιθακήσιους, κουβέντα δεν έκαναν προκειμένου να καλύψει ΟΛΟΧΡΟΝΙΚΑ με άλλο πλοίο η εταιρεία «Levante Ferries» την συμβατική της υποχρέωση, παρότι αυτή είναι επιδοτούμενη με 2 εκατ ευρώ(!!!). Κουβέντα δεν έκαναν επίσης και για την αύξηση των εισιτηρίων που θα αναγκάσει και το λαό της Ιθάκης να βάλλει πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. Η εκκωφαντική σιωπή τους αποκαλύπτει με ποιον είναι και ποιον έχουν αφήσει.

2. Δεν «γνώριζε» να μας πληροφορήσει ο κ.Αντιπεριφερειάρχης ποιος είναι ο επενδυτής που θα μετατρέψει όλο το λιμάνι της Ιθάκης σε μαρίνα τουριστικών σκαφών, γιατί, «…δεν είναι της αρμοδιότητάς του…», ενώ παρεμπιπτόντως είναι της αρμοδιότητας του κ. Έπαρχου, που όπως φαίνεται γνωρίζει και χειρίζεται το Θέμα ανάλογα…

3. Δεν απάντησε ποια είναι η θέση της ΠΙΝ, σχετικά με το ΣΧΟΑΠ της Ιθάκης, το οποίο περνάει από 40 κύματα και κανείς δεν ξέρει πώς και πότε θα ολοκληρωθεί.

4. Η απάντησή του σχετικά με το τι πιστεύει για τις επερχόμενες εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και γιατί αποχώρησε κατά την ψηφοφορία επί του θέματος στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο στο Αργοστόλι, ήταν η εξής απίστευτη: «…Είμαι κατά των εξορύξεων, αλλά δεν ψήφισα όχι κατά την ψηφοφορία και έφυγα, γιατί υπήρχαν στην αίθουσα φωνασκούντες και διαμαρτυρόμενοι, με συνέπεια να νοιώσω άβολα ως οικοδεσπότης…..». Αυτή η δήλωση του κ. Τραυλού σε συνδυασμό με την αποχώρηση του κ. Έπαρχου Ιθάκης για να μην χάσει το καράβι της επιστροφής (sic), αποδεικνύει την υποκριτική στάση και των δύο στο θέμα αυτό, το οποίο είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον των νησιών μας. Η στάση τους αυτή είναι εξίσου υποκριτική με εκείνης της παράταξης ΑΝΑΣΑ/ΣΥΡΙΖΑ, που πρότεινε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του θέματος, ενώ πριν είχαν φροντίσει ως Περιφέρεια και Κυβέρνηση να υιοθετήσουν και να υπογράψουν τις συμβάσεις παραχώρησης!!!.

5. Σχετικά με το ποσό του 1.600.00 € (επιστράφηκε στην Π.Ι.Ν. από εργολάβο για το έργο του λιμανιού του Πίσω Αετού), το οποίο είχε υποσχεθεί (στα λόγια και μόνο) η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ), πως θα διατεθεί τάχα ολόκληρο για έργα στην Ιθάκη, ο κ. Τραυλός υποσχέθηκε πως, «….όχι μόνο αυτό το ποσό αλλά, τόσα και άλλα τόσα, θα δώσει για το νησί μας….», φτάνει να του «…φέρουμε προτάσεις για έργα και όχι για 10 γήπεδα …» όπως χαρακτηριστικά είπε!!! Τα ίδια τα λόγια του κ.Αντιπεριφερειάρχη καθώς και η θέση του κ. Έπαρχου στο Δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης που συμφώνησε να δοθεί όλο αυτό το ποσό στην Ιθάκη (!!!), είναι πολύ προφανές ότι αποτελούν άλλη μια κοροϊδία.

6. Και επειδή δεν θέλει ο κ. Περιφερειάρχης να ζητήσουμε ως κοινωνία άλλα 10 γήπεδα, μας έκανε ένα δώρο (ναι, έτσι ακριβώς το είπε), την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο του Βαθέως και δύο γήπεδα τένις στο Γυμνάσιο!!!

7. Τέλος υπερθεμάτισε και αυτός, όπως και όλοι οι προκάτοχοί του, στα «ζαχαρωμένα» επιχειρήματα που χρόνια τώρα αναμασούν για την Ιθάκη, ότι «…είναι το κόσμημα της περιφέρειας, …πως ο Οδυσσέας είναι το αναξιοποίητο «brand name» μας, πως θα κάνει ό,τι μπορεί για την ανάδειξη του χώρου του Αγίου Αθανασίου…», πως, πως, πως…..

8. Στο τέλος της σύσκεψης επανέλαβε και αυτός πως ναι μεν «…θέλει να κάνει έργο, αλλά πως δεν τον αφήνει η δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία…», πράγμα με το οποίο συμφωνεί όπως μας είπε και ο Άδωνης Γεωργιάδης !!!

Καλούμε το λαό της Ιθάκης να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα. Να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από τους φορείς του, για τα παραπάνω δίκαια αιτήματά του, που για άλλη μια φορά οι τοπικοί του εκπρόσωποι σε Δήμο και Περιφέρεια με καταμερισμό και με πολιτική ομοψυχία, τους γυρίζουν την πλάτη. Κυρίως όμως είναι επείγουσα ανάγκη να βγουν πολιτικά συμπεράσματα, για την μόνιμη επωδό της εγκατάλειψης των λαϊκών αναγκών που επιφυλάσσουν όλα τα τελευταία χρόνια, όλες οι αστικές δυνάμεις (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) σε τοπικό και Κεντρικό επίπεδο, που προκειμένου να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα επιχειρηματικά κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, θάβουν κάθε λαϊκή ανάγκη.

ΙΘΑΚΗ 7/1/2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΘΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.